+380673870816 +380673870816

На Рівненщині за два місяці зареєстровано 21 ДТП за участю пішоходів

Нині знову нагадує про себе проблема дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів. Громадяни продовжують наражати себе та інших учасників дорожнього руху на небезпеку, переходячи вулиці в недозволених місцях та ігноруючи сигнали світлофорів. Вражає ще більше, коли батьки ведуть за руку дитину і наочно демонструють та вчать такого з дитинства. В результаті недотримання правил як водіями, так і пішоходами, на дорозі виникають небезпечні ситуації.

На території Рівненської області за два місяці (січень та лютий) 2012 року зареєстровано 21 автопригоду за участю пішоходів, з яких 5 осіб загинуло та 17 – травмовано. У порівнянні з минулим роком простежується значний ріст (в порядку 50 % та більше): всього відмічено 14 ДТП, відповідно 2 особи загинуло та 12 – травмовано. Про це повідомила прес-служба ВДАІ МВС України в Рівненській області.

Слід згадати про ДТП, які відбулися з вини пішоходів. За аналогічний період поточного року було відмічено 10 ДТП, з яких 2 особи загинуло та 8 – травмовано. Цей показник характеризується збільшенням у порівняні з минулим роком, коли було зареєстровано 8 ДТП з вини пішоходів. Також було зареєстровано 2 ДТП за участю пішоходів, які знаходилися в алкогольному сп’янінні. Цей показник теж більший, аніж дані минулого року (1 ДТП за участю пішоходів у нетверезому стані).

Основними причинами виникнення такого виду дорожньо-транспортних пригод є ігнорування пішохідних переходів та сигналів світлофору, тобто перехід дороги у не встановлених місцях. Окрім цього, прослідковується закономірність критичного стану аварійності внаслідок раптових виходів громадян, зокрема у період сутінок та темну пору доби, що є найбільш небезпечними.

Схожі статті