+380673870816 +380673870816

На Рівненщині представили проєкти, втілені громадськими організаціями в 2021 році

Фото пресслужби РОДА

Під час засідання молодіжної ради при Рівненській ОДА громадські організації представили свої проєкти, реалізовані у 2021 році. Це 14 ініціатив-переможців обласного конкурсу. 

«Головна мета обласного конкурсу – це обрати програми, діяльність яких направлена на роботу з молоддю. Вони отримали фінансування з бюджету. Наступний 2022 рік – це рік молоді. І ми високо цінуємо усю ту працю громадських організацій та ідейних натхненників проектів. Також на Рівненщині маємо молодіжну столицю – Острог. Тішить те, що акумуляція таких ініціатив дає поштовх молодим людям творити зміни на краще», - сказав заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг. Повідомляє пресслужба РОДА.

Список проектів, поданих на Обласний конкурс з визначення програм (проектів, заходів), на які надавалася фінансова підтримка у 2021 році

Назва громадської організації

Назва проекту

Короткий опис

  •  

Громадська організація

«Нація Талантів»

Соціальний проєкт

«Можливості без меж»

Низький рівень залучення людей з особливими потребами до активної взаємодії у втілення спільних публічних творчих ініціатив. Цей проєкт дає можливість взяти участь у передбачених заходах, налагодити контакти з іншими учасниками та батьками, а також популяризувати толерантне ставлення до соціально вразливих категорій населення.

До Проєкту залучено 20 учасників із різними особливими потребами, включаючи тих, хто має стійкі фізичні, ментальні, інтелектуальні або сенсорні порушення, які при взаємодії з різними бар’єрами в навколишньому середовищі, поведінці, ставленні перешкоджають повній та ефективній участі людей з інвалідністю в житті суспільства нарівні з людьми без інвалідності.

  •  

ОМО «Рівненська округа Пласту - НСОУ»

«Табір для сімей учасників АТО/ООС «Зі щитом!»

Після повернення воїна з зони АТО, відбулося багато змін у його житті та житті родини. Військовий здобув новий досвід та отримав величезний багаж нових переживань, так само, як і рідні. Для адаптації в новому житті, необхідно отримати психологічну консультацію та допомогу.

Возз'єднання родини - це радісна подія, але це може стати і певним випробуванням. Весь цей час родина жила різним життям та змінювалась за цей час.

Для відновлення колишніх стосунків потрібен час. Для того, щоб зробити повернення бійця додому менш травматичним, родина повинна знати: чого очікувати та як себе поводити в різних ситуаціях. Багато сімей стикаються з такими труднощами, та нажаль намагаються подолати їх самостійно, що частіше до всього призводять до руйнування сім’ї.Проведений триденний табір для 50 учасників, які поділені між собою на дві команди для реалізації командних завдань, що спрямовані на активний відпочинок та психологічну реабілітацію.

  •  

ОМО «Рівненська округа Пласту - НСОУ»

«Ніч у наметі»

Актуальність проекту полягає в популяризації серед молоді здорового способу життя, активного відпочинку, локального туризму, мандрівництва, розширення знань у сфері еко-туризму та націлення на розвиток національно-патріотичних цінностей у молоді віком 16-35 років. Проведене таборування із сплавами на каное, велосипедною мандрівкою, різноманітними змагами та спортивними іграми

  •  

Громадська організація «Асоціація студентів міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука»

Студентський форум «ТАК!» здоровому і активному способу життя»

Надання активним молодим людям інструментарію, що необхідний для пропагування здорового способу життя, підвищення рівня громадської активності 50-ти молодих людей, підвищення рівня їх лідерських якостей шляхом роботи учасників в командах, обмін досвідом. На форумі учасники отримали знання та практичні навички щодо пропагування здорового способу життя, взяли участь в наступних активностях:

? Майстер клас з туризму

? Майстер клас з виживання

? Майстер клас з волейболу

? Тренінг на командо будування

? Тренінг з публічного мовлення

  •  

Громадська організація «Асоціація студентів міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука»

Молодіжна адміністрація

Основне завдання даного проєкту – надати якісні знання та навички, необхідні для відповідального громадянина, тим молодим людям, які вже задаються подібними питаннями та проявляють громадську активність. Водночас, важливо зауважити, що наразі на Рівненщині немає жодної освітньої програми для студентів, яка б мала на мені налагодження комунікації між органами влади та молоддю. Саме тому програма «Молодіжна адміністрація» стала якісним доповненням для молодіжної політики Рівненщини.

 

  •  

Спілка жінок Рівненщини

«Цінність – це ти!»

Забезпечення мотиваційної підтримку молоді 14 – 35 років, нетворкінг та розвиток ініціативності, підприємливості та віри в себе і свої можливості через знайомства з людьми, які досягли успіху у своїй професії, громадській діяльності, відвідання сучасних підприємств Рівненщини, які надають робочі місця молодим людям та ігрові тренінгові зустрічі, які допомагають зрозуміти шляхи саморозвитку та профоріентують.10 мотиваційних зустрічей, тренінгові програми

  •  

Громадська організація «Фонд молодіжних ініціатив «Крила»

Освітня сімейна програма

«Сімейна розмова»

Освітньо - виховна програма «Сімейна розмова» ініційована Громадською організацією «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» має на меті об’єднати зусилля молодіжних організацій, молоді, працівників соціальних слуб та батьків для вирішення таких проблем:

- Соціальна адаптація підлітків до дорослого життя;

- Психологічно – педагогічна освіта батьків – організація тематичних зустрічей з практикуючим психологом – 5 зустрічей.

- Отримання батьками низки знань та вмінь необхідних для формування умов довіри і любові в родині та підвищення рівня сімейної комінікації, через участь у родинних групах взаємодопомоги «Крок назустріч»

- Підвищення рівня комунікації між дітьми та батьками з різних соціальних груп під час проведення : «Табору активного сімейного відпочинку «Боброва сім’я» та сімейної подорожі вихідного дня;.

- Попередження злочинності та девіантної поведінки дітей, через залучення до програми родин, що знаходяться в складних життєвих обставинах (неповні сім’ї, діти сироти, діти та молодь з девіантною поведінкою).

Особливо гостро проблема соціалізації стоїть, коли йдеться про підготовку до самостійного життя дітей–сиріт та дітей, позбавлених повноцінного батьківського піклування. До цієї категорії можна віднести не тільки дітей які перебувають у державних спеціалізованих закладах (інтернатах, притулках), а й дітей, які виховуються у «проблемних» (кризових) сім’ях (схильних до девіантних дій) та неповних сім’ях (де виховання відбувається одним з батьків).

  •  

Громадська організація «Фонд молодіжних ініціатив «Крила»

Освітньо –виховна програма «Літня школа розвитку «Я можу»

Освітньо - виховна програма «Літня школа розвитку «Я можу» » ініційована Громадською організацією «Фонд молодіжних ініціатив «Крила»» має на меті об’єднати зусилля молоді та партнерських організацій для вирішення таких проблем:

• Формування навичок у дітей та молоді щодо самостійних занять фізичними вправами на відкритому повітрі, розвитку фізичних якостей, корекції постави, загального зміцнення здоров’я.

• Розвиток життєвих компетентносте у молоді, через проведення серії освітніх студій.

• Плекання фізичної культури та туризму, через проведення спеціалізованого туристичного молодіжного табору «Я можу».

• Плекання екологічної культури, через проведення в молодіжному середовищі, екологічного навчання.

• Виховання бережливого ставлення до свого здоров’я і здоров’я оточуючих, як найвищої соціальної цінності особистості на прикладі практикуючих здоровий спосіб життя дітей і молоді та особистого прикладу організаторів програми.

• Попередження злочинності та девіантної поведінки в молодіжному середовищі, через залучення до програми молоді, що знаходиться в кризовій ситуації, зокрема ту, що знаходиться під опікою соціальних служб (неповні сім’ї, діти сироти).

  •  

Громадська організація «Сприяння розвитку села»

«Велопробіг місцями бойової слави Української повстанської армії на теренах Демидівської ОТГ»

Привернення уваги громадськості і влади до пам’яток і місць, пов’язаних із діяльністю Української повстанської армії, має важливе значення у контексті національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, формування сталого підходу до збереження культурної спадщини. Метою проєкту є підвищення рівня національного-патріотичного виховання молоді Демидівської територіальної громади шляхом організації велопробігу пам’ятними місцями, пов’язаними із діяльністю УПА.Проведено велопробіг пам’ятними місцями УПА на теренах Демидівської ОТГ, Участь в освітніх міні-таборах історичного екскурсу на локаціях велопробігу

  •  

Громадська організація «Сприяння розвитку села»

«Школа фінансової грамотності та проєктного менеджменту»

В Демидівській об’єднаній територіальній громаді недостатньо створено сприятливих умов для повноцінної соціалізації та забезпечення економічного добробуту молоді та активного залучення до соціально-економічного життя громади. Молодь Демидівської ОТГ отримає навички підготовки та подання проєктів на різноманітні грантові програми і конкурси, що дозволить вирішити проблему сталої діяльності молодіжного центру в смт Демидівка.

Проєкт дозволить мотивувати підлітків мати активну життєву позицію, не боятися приймати рішення та реалізовувати свої ідеї, допоможе змінити ставлення дітей до свого майбутнього: від інфантильності до відповідальності, дасть їм корисні життєві навички, отримавши базові фінансові знання, корисну інформацію відносно фінансової безпеки, освоївши необхідні навички фінансового планування, вибору професії, створення власної справи.

Метою проєкту є підвищення фінансової грамотності молоді та підлітків, підготовка до прийняття фінансових рішень та реалізації власних бізнес-ідей для повноцінної соціалізації та забезпечення економічного добробуту підлітків, позбавлених батьківського піклування

  •  

Громадська організація «ПРОСКІЛ»

Фінансова грамотність зараз - Фінансова незалежність у майбутньому

В Україні рівень фінансової грамотності населення знаходиться на дуже низькому рівні. Населення не лише не знає як користуватися фінансовими інструментами, а й має низьку довіру до фінансової системи та її інститутів. Підвищення фінансової грамотності є актуальним питанням як для поліпшення добробуту громадян, так і для економічного розвитку країни.

 

  •  

ГО «Центр ініціатив «Віадук»

Формування велосипедної культури в громадах рівненської області

Проведення навчання та квесту для молодих людей із громад Рівненської області з метою підвищити обізнаність щодо власної безпеки під час руху на велосипеді. Буде створено осередок велолюбителів у громадах Рівненської області, поширено інформацію про використання засобів захисту для велосипедиста.

Завдяки реалізаці проекту буде привернуто увагу громадськості щодо важливості розвитку та популяризації велокультури в громадах Рівненщини.

  •  

ГО «Аматорська танцювальна ліга»

Серія майстер-класів «Хіп-хоп в село»

Серія майстер-класів з вуличної хореографії по райцентрах та селах Рівненської області з метою привернення уваги молоді та суспільства до здорового та креативного проведення дозвілля. Охоплення майстер-класами – понад 500 молодих людей.

  •  

ГО «Аматорська танцювальна ліга»

Тренінг «Beproffy, BeHappy»

Проект спрямований на вдосконалення знань та навичок молодих хореографів, які зможуть в подальшому вести заняття з вуличної хореографії в своїх населених пунктах.

Схожі статті