+380673870816 +380673870816

На Рівненщині обговорили, як поліпшити реабілітацію дітей із особливими потребами

На сьогодні в області успішно функціонують центри денного перебування дітей-інвалідів. Там із ними займається широке коло спеціалістів, серед яких і педагоги, і реабілітологи. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

В результаті деякі діти з обмеженими можливостями, які відвідували такий заклад, зрештою стають учнями звичайних, а не спеціалізованих шкіл, потім і студентами. Такий досвід є в Рівненському навчально-реабілітаційному центрі "Особлива дитина". Із роботою закладу ознайомилися голови райдержадміністрацій. В "Особливій дитині" займаються і з малюками-аутистами, і з синдромом Дауна, і з ДЦП, а також із іншими нозологіями. Там працюють із вихованцями від 3 до 19 років. А тип корекції і навчальну програму розробляють відповідно до їх рівня.

Тим часом є приклади, коли колишні вихованці "Особливої дитини" ставали переможцями олімпіад, навчаючись у звичайній школі. Тому така форма роботи є доволі ефективною і дає дитині можливість вибору в подальшому житті, розповіла директор закладу Ольга Петух. До того ж, тут працюють із батьками. Разом із тим фахівці "Особливої дитини" готові ділитися досвідом із колегами з районів.

На сьогодні створення закладу денного перебування для дітей-інвалідів – на часі, акцентує Президент України Віктор Янукович у нових соціальних ініціативах. Адже чимало батьків зіштовхуються із проблемою вимушеної розлуки з дітьми. Натомість це є одним зі шляхів її вирішення.

Голова облдержадміністрації Василь Берташ доручив провести семінар на базі навчально-реабілітаційного центру "Особлива дитина" для профільних заступників голів райдержадміністрацій.

Схожі статті