+380673870816 +380673870816

На одинадцятій сесії Рівнеради депутати згадали і про природу

Депутати Рівнеради сьогодні зібралися на другому пленарному засіданні 11 сесії. Вносили зміни до цьогорічного бюджету, піклувалися про рибу в Усті, ділили землі та приймали запрошення на благодійний бал.

На початку засідання депутатам запропонували потанцювати. У нашому місті цієї п’ятниці пройде благодійний бал "Барви осені", запрошення на яке місцевим обранцям озвучили перед початком робочого дня ділові жінки Рівного. Вартість участі у ньому становить 300 гривень. Усі вилучені кошти підуть вихованцям будинку сімейного типу. Проте особливого ентузіазму депутати не виявили.

Єлизавета Чумак, голова Клубу ділових жінок м. Рівне:

- Бал звичайно не є безкоштовним. Ми плануємо всі кошти направити в дитячі будинки сімейного типу. Я прийшла сюди запросити Вас, панове депутати, взяти участь у цьому балі.

Досить злагоджено депутати прийняли зміни до бюджету 2011 року. Посеред сесії вони провели спільне засідання усіх постійних комісій міської ради. Окрім уже обговорених пунктів, прийняли і ті, що стосуються комунальної сфери Рівного.

Віктор Шульга, начальник управління бюджету і фінансів м. Рівне:

- Добавити управлінню житлово-комунального господарства на дороги загального користування 800 тисяч гривень за рахунок перевиконання транспортного податку, зняти з управління ЖКГ із статті благоустрою 984 тисячі гривень, 544 використати для облаштування житлового фонду міського, комунального та ОСББ.

Окрім доріг, говорили і про природу. Внесли зміни у програму розчищення і впорядкування малих річок та охорони підземних вод від забруднення на 2011-2015 роки. Зокрема, це стосується очищення річки Устя. Нагадаємо, що у першій половині літа у ній вимерла чимала кількість риби. За словами міського голови, подібне відбувається регулярно, на це впливає низка факторів. Аби раз і назавжди вирішити це питання, залучили спеціалістів і вже знають вихід. Пропонують ліквідувати усі існуючі викиди. Такі як у районі вулиці Крейдяної, центру, проспекту Миру; побудувати гідрологічні свердловини та окрему роздільну каналізаційну мережу. Якщо грошей не вистачить у місті, звертатимуться в область, і навіть у профільне міністерство.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Ми скорегували пропозиції спеціалістів. Просимо вашої допомоги, а потім звертатимемося в облдержадміністрацію та у Міністерство меліорації водного господарства.

Одинадцята сесія Рівнеради так і не була завершена. Наступне засідання відбудеться уже за два тижні. Точно відомо, що на розгляд винесуть два перенесених питання: про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду на вулицях Будівельників та Петра Могили 21 "а". Доля цієї землі викликала у народних обранців необхідність доопрацювання.

Схожі статті