+380673870816 +380673870816

На дев’ятій сесії Рівнеради депутати розглянули близько ста земельних питань

Сьогодні відбулася 9 сесія Рівнеради. За три години депутати розглянули близько ста земельних питань. На засіданні мова йшла і про виділення коштів з бюджету на придбання лічильників для теплопостачання, надання матеріальної допомоги мешканцям одного із будинків Рівного для влаштування індивідуального опалення. До того ж депутати прийняли рішення про створення єдиного електронного центру управління містом та затвердили звіт про виконання бюджету за перше півріччя цього року. 

9 сесія Рівнеради пройшла доволі швидко та без конфліктів між політичними опонентами. На порядок денний винесли близько ста питань, більшість з яких стосувалися виділення земельних ділянок у приватну власність та оренду, скасування права на оренду та затвердження технічних документацій.

Також, депутати Рівнеради затвердили звіт про виконання бюджету. За півроку до міської скарбниці надійшло 325,8 мільйонів гривень. А от виділити півтора мільйона гривень на придбання лічильників теплопостачання чиновники вирішили у наступному році.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

я не уявляю, де я знайду 2 мільйона гривень посеред року, як будуть виходити з положення інші міста я теж не уявляю. Як в кінці року взяти з бюджету 2 мільйони гривень ? Ми домовимося, можливо із цією фірмою, а наші голоси на сесії стануть для фірми гарантіяю нашої проплати. Можливо, вони поставлять лічильники безкоштовно, а ми пізніше з ними розрахуємося.

Високопосадовці мають намір створити у Рівному електронний центр управління містом, який контролюватиме усі рухи громадського транспорту, ліфтів, тощо. Розглянули на сесії і проблему будинку по вулиці Ніла Хасевича. Впродовж багатьох років його обслуговувала котельня рівненської залізниці. Цьогоріч котельню закрили. Тому чиновникам довелося вирішували питання про обігрів мешканців.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

ми запропонували зібрати гроші на автономне опалення, але люди не змогли зробити індивідуальне опалення. Тому, ми вирішили зробити реконструкцію сусідньої котельні і протягнути теплотрасу.

Звіти про роботу заступників міського голови висловив бажання почути у грудні цього року голова фракції "Батьківщина" у міській раді Рівного Любомир Гладун. Це питання він запропонував внести у план роботи міськради на четвертий квартал. Голова фракції "Свобода" Олександр Лащук, на додачу, висловив побажання заслухати звіти про роботу керівників усіх комунальних підприємств міста.

Під час сесії Олександр Лащук звернувся до очільника міста Володимира Хомка із пропозицією вдосконалити сайт міськради Рівного і розміщувати на ньому всі рішення сесії, а не лише окремі. На додачу ВО "Свобода" та фракція "Наша Україна" винесли на розгляд сесії та підтримали питання "Про звернення Рівненської міської ради з приводу прийнятих рішень судів про визнання незаконними указів Президента України Ющенка про присвоєння С. Бандері та Р. Шухевичу звань Героїв України". За словами Олександра Лащука, суди вирішили відібрати у Бандери та Шухевича звання героїв через те, що вони не мали громадянства України.

Олександр Лащук, голова фракції ВО "Свобода":

серед героїв України є  багато людей, які не були громадянами України, але дійсно прислужили нашій державі.

Все ж, деякі питання довелося відкласти для довивчення. Їх розгляд відбудеться вже у наступний четвер.


110915_Sesia sferadesigner

Схожі статті