+380673870816 +380673870816

Китайці поділяться досвідом з рівненськими чиновниками щодо соціального забезпечення населення

Досвід Китаю щодо системи соціальних пільг та компенсацій вивчатиме Асоціація районних та обласних рад. Нещодавно на розширеному засіданні Асоціації визначили напрямки роботи на поточний рік. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної ради.
     Голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий, якого обрали секретарем комісії з гуманітарних питань, розповів, що Асоціація районних та обласних рад працює над удосконаленням законодавства, яке стосується соціальних пільг для населення. Зокрема, над визначенням поняття "соціальний статус". І досвід Китаю, за словами голови обласної ради, для України є цінним та повчальним. Тож на осінь 2011 року запланований візит китайської делегації в Україну, де іноземці мають зустрітися з членами Асоціації для напрацювання відповідних рекомендацій та пропозицій.  
     Крім того, в ході засідання обговорили питання реформування місцевого самоврядування. Зокрема, Асоціація працює над власним законопроектом. Особлива увага, за словами Юрія Кічатого, приділяється визначенню поняття територіальної громади, її автономності, а також відповідальності за розвиток території.

Схожі статті