+380673870816 +380673870816

Додатково на утримання Рівненської облради з бюджету спрямують 622 тисячі гривень

Зробив діло – гуляй сміло. Так, депутати краю наостанок перед літніми канікулами зібралися на засідання 17 сесії Рівненської обласної ради. За декілька годин роботи вони проголосували за зміни до обласних програм, порахували бюджетні кошти, прийняли в свої лави поповнення та ухвалили звернення до Верховної Ради. 

17 сесія облради розпочалась з представлення 5 нових депутатів, яких обрали за результатами проміжних виборів. Тож тепер в облраді працюватимуть Володимир Віннічук, Олексій Бучинський, Павло Павлишин, Іван Ткачук та Василь Осадчук. Новообрані депутати разом зі своїми колегами ухвалили звернення до Верховної Ради України щодо змін до закону про дорогоцінні метали та матеріали. Це, в свою чергу, автоматично виводить бурштин зі статусу дорогоцінного каміння, що дасть можливість вирішити проблему його неконтрольованого видобутку, яка наразі гостро стоїть у Володимирецькому, Дубровицькому та Радивилівському районах.

Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

- Там, де є стихійний видобуток бурштину, узаконити можливість займатися його видобутком не тільки держустанов, але й можливості створення приватного бізнесу. В нас є підприємство, яке змогло б приймати від громадян, від юридичних установ цей камінь і направляти його на виготовлення різних прикрас.

Також до столиці помандрує і чергове звернення Рівненської облради до Нацбанку та інших установ стосовно невиплати депозитів ошуканим вкладникам "Західінкомбанку". Адже ті вже не один рік поспіль намагаються забрати з фінустанови хоча б свої вклади, не кажучи вже про колись обіцяні відсотки від них.

Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

- Прийняли таке звернення до Національного банку. Адже це єдина інституція, яка ліцензує ту чи іншу діяльність, в тому числі і кредитну. Вони можуть запитати за те, чому така ситуація. Тому ми звернулися і сподіваємось, що процес зрушиться з місця повернення людям їхніх вкладень і заощаджень.

А ось під час озвучення депутатських запитів, опозиціонер Михайло Кириллов "взяв" слово, аби особисто зачитати свій запит, в якому він звинувачує податкову у заблокуванні роботи його підприємства. За словами пана Кириллова, він вбачає в цьому тиск на опозиційного депутата.

Михайло Кириллов, депутат Рівненської облради:

- Аналогічне діється з нардепами-опозиціонерами. Таке саме діється з 6 підприємствами. Тому я звертаюсь до тих, хто до цього причетний, якщо у вас є питання до мене, то ось я тут, задавайте їх мені. 

Під час же розгляду безпосередньо питань порядку денного депутатам інколи доводилось переголосовувати по декілька разів. Адже система "Рада" щоразу давала збій. Дехто пропонував розпочинати голосування руками, адже не довіряли результатам системи.

Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

- Ця система певно потребує ремонту і якогось профілактичного огляду. В нас на це коштів не було. А сьогодні ми затвердили невеличкі видатки на обласну раду. 

Додатково ж на утримання облради з бюджету спрямують 622 тисячі гривень. Своїм рішенням депутати збільшили видатки управлінню охорони здоров’я, що дозволить тепер закупити у Рівненську обласну клінічну лікарню витратні матеріали для гемодіалізу. Зокрема, йдеться про шість найменувань медикаментів. Також збільшено видатки й управлінню культури і туризму на реалізацію різноманітних заходів.

Схожі статті