+380673870816 +380673870816

Десята сесія Рівнеради пройшла в атмосфері недовіри та суперечок

Десята сесія Рівнеради пройшла в атмосфері недовіри та суперечок. Депутати ніяк не можуть дочекатися встановлення системи для голосування "Рада", через що постійно звинувачували один одного у фальсифікації голосувань. 

Рівняни пікетом проводжали депутатів Рівнеради на роботу. Очолили його опозиційні сили краю. Серед вимог – виправдання Юлії Тимошенко та звільнення Юрія Луценка. Не відступила від цієї теми і фракція "Батьківщина", яка підготувала звернення до посольств та парламентів усіх країн світу, аби ті прослідкували за легітимністю апеляційного судового процесу над колишнім прем’єром. Втім, до порядку денного це звернення не включили.

Сьогодні депутати ніяк не могли себе порахувати. Всеукраїнське об’єднання "Свобода" вимагало включити до лічильної комісії свого представника. Місцем поступитися хотіли навіть колеги з "Батьківщини". А от нерозбірливість у підрахунках змусила міського голову особисто перераховувати голоси. Депутати висловили недовіру голові комісії Володимиру Зилю, та замінили його на Антона Сачука.

Олексій Губанов, депутат Рівненської міської ради:

- Якщо хтось не помітив, то я пропоную висловити недовіру голові лічильної комісії і поміняти голову.

Нагадаємо, до нового року у народних обранців має з’явитися комп’ютерна система для голосування. Поки ж у раді панує атмосфера недовіри.

Резонансу набуло звернення Олександра Лащука про вимогу на наступній сесії прозвітувати перед депутатами про свою роботу усіх заступників міського голови. Причиною для цього стала публікація в одній із рівненських газет інформації про махінації та накрутки при закупці продуктів харчування для дитячих садочків.

Олександр Лащук, депутат Рівненської міської ради:

- В дитячий садочок привозять капусту по 10-13 гривень. КРУ дало звіт про зловживання у сто тисяч гривень.  

Міський голова у таких заявах вбачає політичний підтекст. А з такими фактами порадив звертатися у прокуратуру.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Найближчий рік усі будуть збирати бруд на Галину Кульчинську. Поки вона не скаже, що не йде у Верховну Раду.

Таке звернення у депутатів не отримало схвалення. Втім, Галина Кульчинська пообіцяла, що виступить із подібним звітом на засіданні фракції "Свобода".

Після перерви у засіданні до депутатів звернулися мешканці міста. Для письменників обласної спілки виділять кошти для оплати опалення.

В об’єднанні двох жеків – "Паркового" і "Центрального", деякі політичні сили побачили порушення закону. За припущеннями Олександра Лащука, влада поклала око на ласі приміщення, забуваючи про долю двох сотень людей.

Олександр Лащук, депутат Рівненської міської ради:

- Керівництво міської ради говорить, що причина – це оптимізація. Я ж думаю, що хтось поклав око на виробничі приміщення двох комунальних структур.

Міський голова у такому рішенні вбачає лише економію та покращення у наданні послуг для населення.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Ми хочемо більше будинків дати на один ЖЕК, щоб була менша контора. Робітники всі залишаться і у нас буде інший тариф.

Усі інші питання порядку денного були суто земельними. Розглядали їх депутати швидко та без суперечок.

Схожі статті