+380673870816 +380673870816

Депутати Здолбунівської районної ради відвідали Республіку Білорусь

В рамках проведення виїзного Дня депутата, депутати Здолбунівської районної ради відвідали Столінський район Республіки Білорусь. Про це повідомила прес-служба Здолбунівської районної ради.
     Першим об’єктом огляду делегації стала Бєлоушська сільська рада, де депутати мали змогу ознайомитися із роботою будинку культури, амбулаторії та ясел-саду. Треба сказати, що ця сільська рада свого часу увійшла до державної програми відродження та розвитку білоруського села. Програма передбачає створення так званих агромістечок - упорядкованих населених пунктів, в яких створені виробнича і соціальна інфраструктури для забезпечення соціальних стандартів населенню, що проживає в ньому. Згодом депутати відвідали Ольшанську сільську раду, в якій ознайомилися із роботою місцевого фермерського господарства. Насамкінець учасники виїзного дня відвідали районний центр м. Столін, де побували у центральній районній лікарні та зустрілися з головою Столінського райвиконкому і депутатами районної ради. Під час зустрічі голова Здолбунівської районної ради Василь Тимощук подякував білоруським колегам за гостинність та запропонував підписати угоду про співпрацю між двома районами. 
     Виїзний День депутата Здолбунівської районної ради відвідинами Білорусі не обмежився. Наступного дня депутати побували у Володимирецькому районі, де ознайомилися з роботою Володимирецького колегіуму, дитячого садочка та пологового відділення районної лікарні. А на завершення депутати отримали можливість насолодитися живописним поліським пейзажем та скуштувати традиційних українських страв під час участі в регіональному відкритому етно-тур-фесті "Бурштиновий шлях".

Схожі статті