+380673870816 +380673870816

Депутати сільських рад Рівненщини опановують електронне урядування у бібліотеці

На Рівненщині продовжується робота над проектом Рівненського обласного відділення Української бібліотечної асоціації (РОВ УБА) "Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування". Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної ради.

Він передбачає організацію циклу тренінгів для різних груп населення, спрямованих на освоєння електронних послуг і е-урядування. Серед груп, які візьмуть участь у тренінгах – бібліотекарі, голови сільських рад, соціально незахищені мешканці області (пенсіонери та інваліди).

Тренінги стартували у квітні та триватимуть до серпня 2013 року, заняття відбуваються на базі Рівненської обласної універсальної бібліотеки, наразі їх учасниками вже стало 20 працівників відділів обслуговування бібліотек Рівненщини, 20 очільників сільських рад з Рівненського, Остозького, Здолбунівського, Дубенського, Корецького та Костопільського районів та 20 секретарів і депутатів сільських рад.

Представники сільських рад отримали практичні поради та навики необхідні для реалізації ефективного діалогу з громадою. Бібліотекарі навчилися використовувати та надавати електронні послуги. Як показав аналіз веб-сторінок бібліотек, працівники яких відвідали навчання, вони діляться здобутими знаннями, проводять виробничі навчання і тренінги.

Проект набирає обертів, все більше жителів Рівненщини дізнаються про можливість отримати електронні адміністративні та неадміністративні послуги у бібліотеках. Цьому сприяє поширення інформаційної продукції – тематичних календарів, що були виготовлені для популяризації е-урядування; та інформаційних буклетів, що містять детальнішу інформацію про нові послуги рівненських бібліотек.

Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека щойно попрощалася з секретарями і депутатами сільських рад, які проходили навчання з освоєння електронного урядування на базі навчально-тренінгового центру бібліотеки 21-22 травня 2013 року та вже готується на чолі з тренерами від РОВ УБА та бібліотеки зустріти нових учасників тренінгів.

Схожі статті