+380673870816 +380673870816

Чого очікувати від позачергової сесії Рівненської обласної ради?

Чого очікувати від позачергової сесії Рівненської обласної ради?

2 червня на сесії облради у Рівному між депутатами виникла сутичка. А все через питання фінансування нового департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту, який напередодні створила ОДА. Обласні обранці наполягали на тому, аби його розформували та знову утворили два управління, як було раніше.

Через непорозуміння двох структур медики залишаються без заробітної плати, а в подальшому  заклади охорони здоров’я можуть взагалі відключити від електропостачання. Тож у зв’язку з тим, що депутати чотирьох політичних партій (ВО «Свобода», «Радикальна партія Олега Ляшка», «За майбутнє», «Європейська солідарність») категорично заблокували це питання, у Рівному 4 червня відбудеться позачергова сесія, де мають прийняти остаточне рішення.

Поспілкувавшись із депутатами фракцій, які проти фінансування новоствореного департаменту, ми дізналися, до якого рішення схиляються вони цього разу:

«Бачення нашої фракції всеукраїнського об’єднання «Свобода» і зокрема моє бачення того, що немає ніяких проблем. Ми готові фінансувати. Фінансувати саме департамент медицини», – коментує депутат від партії «Свобода» Володимир Ткачук, звинувачуючи у ситуації, що склалася, нововведення з об’єднанням управлінь.

Фото з Фейсбук сторінки депутата від партії «Свобода» Володимира Ткачука

Депутат іншої політсили «Радикальної партії Олега Ляшка» Роман Стасюк переконує, що відповідальність несе облдержадміністрація, за рішенням якої був створений департамент, однак депутати фракції розуміють медиків, і під час позачергової сесії будуть приймати рішення, враховуючи всі обставини:

«Я думаю, що депутати проголосують. На сесії буде фракція – будемо вирішувати.»

Фото з Фейсбук сторінки депутата від партії «Радикальна партія Олега Ляшка» Романа Стасюка

«Голова облради вже дав всі коментарі у прямому ефірі. Там все чітко зрозуміло… Буде сесія, буде зрозуміло, як хто буде діяти», - так прокоментував конфлікт між депутатським корпусом та медиками представник «Європейської Солідарності» Віталій Гайдукевич.

Фото з Фейсбук сторінки депутата від партії «Європейська Солідарность» Віталія Гайдукевича.

«Сьогодні медики і люди не мають бути заручниками всіх обставин, які сьогодні штучно створили. Буде сесія, будемо вирішувати. Медики не залишаться без зарплати і світла.» - так бачить ситуацію Віктор Щербачук, партія «За майбутнє».

Фото з Фейсбук сторінки депутата від партії «За майбутнє» Віктора Щербачука

Багато депутатів цих чотирьох політичних сил, які на минулій сесії категорично відмовилися голосувати за питання щодо внесення змін до бюджету та виділення коштів, передбачених для фінансування новоствореного департаменту, ситуацію не коментують. Вони перекладають відповідальність на лідерів та прес-служби. А чутки про підкуп обранців називають сфальсифікованою нісенітницею.

Тож, чи отримають медзаклади фінансування, а їх працівники заробітні плати, будуть вирішувати 4 червня на позачерговій сесії.

Схожі статті