+380673870816 +380673870816

Українці самі обиратимуть, в кого лікуватись (ВІДЕО)

Українці самі обиратимуть, в кого лікуватись. Вже з 1 липня пацієнти будуть укладати угоди із медиками, яких обрали вони ж самі. Наразі у Міністерстві охорони здоровя працюють над вдосконаленням даної системи. Більше про напрацювання розповіла Уляна Супрун під час робочого візиту на Рівненщину. 

Виконувачка обов’язків Міністра охорони здоровя знову на Рівненщині. Зокрема, Уляна Супрун відвідала декілька лікарень міста та медколедж. А під час зустрічі із журналістами  розповіла про реформування медичної галузі. Вже з 1 липня українці будуть укладати угоди з сімейними медиками, тобто особисто обиратимуть в кого лікуватись.

Уляна Супрун, в.о. Міністра охорони здоров’я України:

- Будуть базові медичні послуги, які надані на первинній ланці, це є річні обстеження щодо виявлення раку, серцево-судинних захворювань, як можна лікувати пацієнтів на первинні ланці і коли вже треба передавати на спеціалізовану допомогу, і на вторинну ланку. Сам договір буде досить такий простий документ, не на 15 сторінок, який є у відповідальності лікаря і пацієнта. Це є не лише односторонньо, він є двостороннім.

Як зазначає пані Супрун, впровадження даної системи покращить якість обслуговування пацієнтів та розвантажить, в свою чергу, робочий день медиків.

Уляна Супрун, в.о. Міністра охорони здоров’я України:

- Для лікарів вони будуть знати, скільки пацієнтів буде приходити до них, скільки буде фінансування. Бо за кожного пацієнта буде окреме фінансування. Ми вже просимо, щоб громадяни шукали своїх сімейних лікарів, або педіатрів, або лікарів внутрішньої медицини, щоб вже шукали своїх лікарів.

Що ж до медпрепаратів, ціни на них будуть знижені з 1 квітня, каже Уляна Супрун. Нагадаємо, раніше, згідно проекту постанови Кабінету Міністрів України, ціни на деякі медикаменти повинні були знизитися до 1 лютого.

Уляна Супрун, в.о. Міністра охорони здоров’я України:

- Ми продовжили перехідний період для наших виробників імпортерів і аптечних мереж, щоб вони могли продати ліки, які були за підвищеними цінами, і які були до реферування цін. І 1 квітня ми вже маємо домовленість, що вони поступово знижують ціни, і вже зараз навіть, і ми хочемо щоб всі ціни до 1 квітня були знижені до референтних країн. Зараз ми спілкуємося із виробниками із аптечними мережами, аби могли поступово знизити ціни.

Схожі статті