+380673870816 +380673870816

У селі на Рівненщині доступ до ставка загородили колючим дротом

Фото - Державна екологічна інспекція Поліського округу

Спеціалісти Держекоінспекції продовжують здійснювати заходи нагляду (контролю) органів місцевого самоврядування щодо реалізації делегованих їм повноважень у сфері охорони навколишнього природного середовища.

На даний час заходи завершені стосовно Бабинської сільської ради, Шпанівської сільської ради, Деражнецької сільської ради, Корнинської сільської ради, Великоомелянської сільської ради (Рівненський район), Острожецької сільської ради, Млинівської селищної ради (Дубенський район) та Старосільської сільської ради (Сарненський район).  

За результатами перевірок складено акти та видано вимоги щодо приведення у відповідність із законодавством органам місцевого самоврядування.

Одним з  недоліків, які виявлено в ході перевірок, є не здійснення контролю за забезпеченням безперешкодного і безоплатного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування відповідно до закону.

Так, під час перевірки території Деражненської сільради, поблизу села Постійне Рівненського району, інспекторами було виявлено перешкоджання доступу громадян до берега ставка шляхом встановлення паркану з дошок, колючого дроту та воріт, що є порушенням ст. 61 Земельного кодексу України, ст. 88 Водного кодексу України.

На адресу сільради надіслані вимоги щодо необхідності забезпечення належного виконання делегованих повноважень, що визначені ст. 33 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні».

Схожі статті