+380673870816 +380673870816

Україна - серед кращих країн для здобуття вищої освіти

Австралійські вчені (Мельбурнський університет) провели дослідження якості вищої освіти у світі. Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.
    Експерти порівнювали освітні системи у країнах світу за більш ніж 20 критеріями, за чотирма показниками: ресурси, інвестиції з боку Уряду і приватного сектора; регуляторне середовище; міжнародні зв’язки та співробітництво; результати наукових досліджень, що сприяють потребам ринку праці.
      Результати цього дослідження представляють спробу оцінити національні системи вищої освіти для відносно великого числа країн, що охоплюють різні етапи їхнього економічного розвитку. 
     У першу п’ятірку потрапили такі країни як США, Королівство Швеція, Канада, Фінляндська Республіка та Королівство Данія. США лідирує у світі за розміром інвестицій у вищу освіту та за кількістю опублікованих наукових статей.
    Україна – на 25 місці, що є досить високим результатом. 24 позицію займає Королівство Іспанія, а 26 – Чеська Республіка. Слід зазначити, що жодна з держав Східної Європи та СНД не потрапила у Топ-25.

Схожі статті