+380673870816 +380673870816

Курси для вивчення англійської мови: якими вони мають бути, щоб забезпечити ефективне навчання

Умови сучасності такі, що людині завжди є з чого вибрати. Зокрема це стосується і курсів англійської мови. З одного боку це, зрозуміло, чудово. З іншого, доводиться постаратися і витратити час, щоб зрозуміти, який варіант буде найкращим. Можна вивчити англійську самостійно, але цей шлях не може від початку до кінця бути пройдений самотужки. Не заплутатися в граматичних правилах і отримати живу розмовну практику допоможуть курси вивчення англійської мови. Як обрати ідеальний варіант - далі в статті. 

Чому саме курси?

Перш ніж розпочати курси для вивчення англійської мови, майбутній студент в обов'язковому порядку повинен пройти тест, щоб конкретизувати поточний рівень знання мови. Це робиться також і для того, щоб не витрачати зайвий час і гроші на проходження матеріалу, який і так уже засвоєний. На подальшій співбесіді будуть визначені комфортний графік занять і відповідна програма навчання.

Структурованість подачі інформації, а також можливість уточнити незрозумілі моменти серйозно спрощує процес навчання. Нема потреби шукати всі теоретичні матеріали самостійно, перевіряти їх актуальність і безладно скакати з теми на тему.

Крім того, на курсах завжди є співрозмовники для активної практики, а вчитель допоможе з постановкою правильної вимови та виправленням можливих помилок.

Курси англійської - це вже половина шляху до поставленої мети. Однак розслаблятися не варто, адже остаточний результат рівноцінний кількості та якості виконаної роботи. 

Які є курси англійської?

Різноманіття сучасних англомовних курсів вражає - знайти підходящий варіант можна на будь-який смак і гаманець. Це чудово, адже кожна людина індивідуальна, і те, що підійшло одному, не обов'язково підійде іншому.

Загальні/спеціалізовані

Це два основних типи занять - загальні передбачають вивчення розмовної мови на всіх рівнях, а до спеціалізованих належать ті, які зосереджені на певній аудиторії. Здебільшого це курси для людей конкретних спеціальностей, де вивчається професійна лексика та жаргон, або ті, які забезпечують підготовку до міжнародних іспитів з англійської.

Для початківців з нуля, зрозуміло, варто вибрати загальний курс вивчення англійської мови, щоб отримати гідну базу. На спеціалізовані, за необхідності, можна переходити приблизно з рівня В1.

Онлайн/офлайн

Щоб дістатися до офлайн занять, студенту доведеться витратити час на дорогу до школи. У випадку з онлайн-форматом потрібен тільки комп'ютер і хороший інтернет. Тут вибір потрібно робити, виходячи з особистого комфорту.

Офлайн курси дають живе спілкування, а загальна атмосфера сприяє концентрації на уроці. Тут не виникне технічних проблем, а на заняттях допускаються різні види активності.

У випадку з онлайн курсами, уроки можна відвідувати навіть у себе в кріслі. Не доведеться витрачати час на дорогу або пропускати навчання, тому що з якоїсь причини не вийшло вийти з дому. Про якість занять можна не переживати - вони нітрохи не гірші, ніж в офлайні. Щоправда, доведеться подбати про самодисципліну, щоб не відволікатися. 

Звичайні/інтенсивні

Звичайний графік занять - приблизно 2-3 рази на тиждень, по годині. Такий варіант комфортний для поєднання з навчанням або роботою. Інтенсивний варіант - 4-5 разів на тиждень і понад годину, іноді навіть по кілька годин. На них варто звернути увагу, якщо потрібен швидкий прогрес.

Але експерти не рекомендують починати навчання одразу зі швидкого курсу вивчення англійської мови - необхідність підвищеної концентрації та надмірне навантаження можуть швидко втомити та призвести до втрати мотивації. Але для відновлення навчання після тривалої перерви - це те, що потрібно.

Орієнтовні критерії для вибору курсів

Далі подано перелік обов'язкових критеріїв, яким мають відповідати якісні та ефективні розмовні курси, щоб потенційний студент отримав бажаний результат і залишився задоволеним. 

Активна діяльність наставників

На курси варто звернути увагу, якщо викладачі публікують статті з корисною інформацією для навчання, порадами, а також записують тематичні відео.

Можливість займатися дистанційно

З урахуванням умов сьогодення та розвитку інформаційних технологій на сайті школи чи курсів має бути надана можливість для дистанційних занять із викладачем, а також для самостійної практики в позаурочний час. Не кажучи вже про відкритий доступ до необхідних навчальних матеріалів.

Знайомство з викладачем

Це має бути вчитель із педагогічною освітою або ж із вузькопрофільною, але з правом викладання. Не зайвим буде уточнити наявність сертифікатів, які підтверджують рівень володіння мовою та іншу корисну інформацію - наявність диплома про освіту і стаж викладання. Корисно також буде почитати відгуки, якщо вони є.

Кількість учнів в онлайн школах англійської мови зросла вдвічі

Пробне заняття - безплатно

Після реєстрації на курсах по вивченню англійської мови можна отримати запрошення на пробний безплатний урок. Перед початком студент пройде спеціальне тестування, спрямоване на визначення поточного рівня знань англійської.

Домогтися великих успіхів на мовних курсах можна тільки вибравши відповідну програму навчання і досвідченого наставника з хорошим стажем.

Схожі статті