+380673870816 +380673870816

Удосконалено регулювання діяльності пайових та корпоративних інвестиційних фондів

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) доопрацювала зміни до деяких нормативних актів, що регулюють створення інститутів спільного інвестування та емісію їх цінних паперів. Про це повідомила прес-служба Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Так, рішення "Про схвалення доопрацьованого проекту рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку" було схвалено на черговому засіданні НКЦПФР, що відбулося 13 листопада 2012 року.

Загалом, відповідні зміни мають удосконалити регулювання діяльності пайових та корпоративних інвестиційних фондів шляхом встановлення окремих додаткових вимог до документів, які надаються в Комісію для реєстрації їх регламентів та проспектів емісії цінних паперів. Підставами для такого доопрацювання є слушні зауваження та пропозиції учасників ринку, в тому числі й Української асоціації інвестиційного бізнесу.

В результаті доопрацювання був переглянутий перелік документів, що мають надаватися до Комісії, та враховані пропозиції стосовно змісту таких документів, зокрема, в частині строків розміщення цінних паперів. Відзначу, що для нас це є звичною практикою, і Комісія постійно співпрацює з учасниками ринку при розробці своїх регуляторних актів.

Крім того, зазначимо, що основною метою проекту регуляторного акту є удосконалення переліку інформації стосовно напрямків інвестування коштів спільного інвестування створюваного ІСІ.

Доопрацьоване рішення вже найближчим часом буде оприлюднене на офіційному сайті регулятора, де всі бажаючі зможуть ознайомитися з його змістом, а також направлене на погодження до зацікавлених міністерств і відомств.

Схожі статті