+380673870816 +380673870816

У Рівному розповіли про нововведення, які стосуватимуться здачі ЗНО 2016 року

За словами директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариси Середяк, випускників наступного року чекатиме чимало відмінностей від тестування 2015 року. Передусім, без ЗНО з української мови та літератури не можна буде вступити до жодного ВНЗ України. Про це повідомила прес-служба Управління освіти і науки Рівненської ОДА.

«Розпочнеться ЗНО 5 травня 2016 року і триватиме  до 10 липня. Абітурієнти складатимуть 12 предметів – два з яких обов’язкові – українська мова та література , математика чи історія України на вибір. Кожен учасник ЗНО матиме змогу скласти тест, не більше як і з чотирьох предметів. Це дозволить подати до 15 заяв у ВНЗ на п’ять спеціальностей», - зазначила Лариса Середяк.

Результати ЗНО з української мови та літератури, математики чи історії України зараховуватимуться як результати ДПА. Крім цих двох предметів, ДПА буде і з іноземної мови, але у вигляді екзамену. Тестові матеріали, зазначають у Львівському регіональному центрі, будуть перекладені шістьма мовами нацменшин -  кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською.

[[textbanner]] 

Передуватиме основній сесії ЗНО, як і щороку, пробне тестування. Реєструватись на участь у ньому можна буде вже у січні. Перший пробний тест відбудеться 2 квітня.

«Минулорічне ЗНО на Рівненщині відбулось без порушень. А це означає, що усі чітко зрозуміли наскільки це важливе та відповідальне тестування. Кількість випускників 2016 року на Рівненщині буде дещо меншою ніж торік – майже 8400.  Але вже зараз і освітянам, і учням необхідно підготуватись до ЗНО як належить», зазначив начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА  Григорй Таргонський.

Схожі статті