+380673870816 +380673870816

У Рівному НВГП відсвяткував свій сторічний ювілей (ВІДЕО)

Рівненський виш святкує ювілей. Один із провідних навчальних закладів України – Національний університет водного господарства та природокористування відзначив свій сотий день народження. З цієї нагоди у місті провели чимало святкових заходів. 

«Воднику» вже 100. Аби відзначити таку солідну дату на майдані Незалежності зібралося чимало людей. Викладачі, студенти, випускники охоче долучилися до святкування ювілею. На сцені лунали українські пісні та запальні танці.  На заваді не стала навіть похмура погода. Ректор НУВГП Віктор Мошинський зазначає, що сотий день народження університету припав на його керівництво не спроста. 

Віктор Мошинський, ректор НУВГП:

- Для мене це означає, з одного боку,  удача, а з другого – виклик. Бо тут треба зібрати всі сили, не вдарити обличчям в багнюку. Продовжити вести університет тим курсом, яким він завжди йшов. На рівні світових стандартів. І я сподіваюся, що нам це вдасться.

За 100 років Національний університет водного господарства та природокористування випустив понад 70 тисяч спеціалістів різних професій. Один з найвідоміших рівнянам випускників вишу, а згодом і його викладач,  міський голова Рівного Володимир Хомко розповідає,  що завдяки цьому навчальному закладу, його викладачам та студентам, наше місто має такий унікальний вигляд як сьогодні. 

Володимир Хомко,міський голова Рівного:

- По-перше,  значить для мене, бо я «водник» в декількох поколіннях. Це чудова професія. Я лише останніх сім років не займаюсь тим, чим займався все своє життя. Я дякую долі, що я обрав саме цю професію. Для міста, бо ви цього не пам’ятаєте, але коли в місто приїхав інститут з Києва, то місто стало іншим, тоді будувалися заводи, фабрики, але це зовсім інше наповнення, зовсім інший інтелектуальний рівень.

Володимир Хомко каже, що і сьогодні міська влада всі найважливіші інженерні проекти замовляє у науковців цього університету. Тому в якості випускника і в якості міського голови Володимир Хомко приєднався до привітань. 

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- В цей день хочу побажати процвітання рідному вишу, побажати всім тим, хто пов’язав свою долю з цим вищим навчальним закладом,  бути щасливими, тому що зробили такий вибір. Вітаю всіх зі святом.

Окрім пісень та танців, на майдані Незалежності розгорнулося і ряд виставок. Також рівняни брали активну участь у різноманітних майстер-класах та змаганнях. 

Схожі статті