+380673870816 +380673870816

У краєзнавчому музею відбулася конференція присвячена видатному рівненському краєзнавцю Гурію Бухалу

У Рівненському обласному краєзнавчому музею відбулася наукова історико-краєзнавча конференція, присвячена 80-річчю від дня народження видатного рівненського краєзнавця та музейника Гурія Бухала. 

Природничі дослідження краю, краєзнавство Полісся та Волині, проблеми історичного краєзнавства та багато іншого, що пов’язане із історією Рівненщини обговорили учасники наукової історико-краєзнавчої конференції. Втім, найбільше уваги було приділено визначному рівненському музейнику та науковцю Гурію Бухалу.

Олександр Булига, директор Рівненського обласного краєзнавчого музею:

- Увесь рік у нас пройшов під іменем Бухало, тому що був і круглий стіл у березні, а сьогодні зібралися краєзнавці не лише з Рівненщини, а й з Києва, Дермані, Острога, Луцька, Бродів та інших населених пунктів України, щоб згадати про це ім’я, щоб поділитись своїми краєзнавчими доробками.

З квітня 1963 року Гурій Бухало розпочав працювати в Рівненському обласному краєзнавчому музею, спочатку старшим науковим співробітником, потім - завідувачем відділу історії. Так, на цій посаді він пропрацював більше 20 років. Гурій Бухало - автор понад семиста наукових публікацій та окремих видань. Однак, за словами його сина Олексія, батько щонеділі проводив час з родиною та незважаючи на свою постійну зайнятість, сім’я для нього була на першому місці.

Олексій Бухало, син Гурія Бухала:

- Його завжди було цікаво чути. Він ніколи для сина не говорив слова я не знаю, для батьків молодих, які прекрасно знають, що це таке, коли діти буквально розстрілюють своїми допитами. Він завжди на будь-яке моє запитання давав відповідь.

Усі матеріали конференції вже опубліковані в ювілейному десятому науковому збірнику "Наукові записки". Аби прийдешнє покоління не лише займалося власною науковою роботою, а й мало можливість чомусь навчитися від більш досвідчених майстрів.

Схожі статті