+380673870816 +380673870816

Рівненські податківці майже на 70 відсотків скоротили кількість планових перевірок бізнесу

За останні два роки ДПІ у Рівному значно скоротила перевірки суб’єктів господарювання. Про це повідомила прес-служба ДПІ у Рівному.

Зокрема, на I квартал цього року заплановано 9 планових перевірок, що на 70 % менше, ніж у відповідному періоді минулого року. Всього у січні-лютому цього року відділом перевірок платників податків ДПІ у Рівному проведено 63 документальних перевірки, з яких 2 – планові та 61 - позапланова. Кількість планових перевірок, у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року скорочена на 21. За їх результатами до бюджетів додатково надійшло понад 2 мільйони гривень.

Податківці продовжують виявляти "напрацьовані" підприємствами схеми ухилення від оподаткування. Часто СПД не відображають результати фінансово-господарської діяльності у податковому обліку та мінімізують прибутки підприємства через штучне завищення валових витрат або зменшення податкових зобов’язань з ПДВ через завищення податкового кредиту за допомогою залучення підприємств з ознаками "фіктивності". Також платниками допускаються методологічні помилки у бухгалтерському та податковому обліку та інше.

Схожі статті