+380673870816 +380673870816

Податковим боржникам Рівного заборонили виїзд за кордон

За позовами Державної податкової служби у Рівному, отримано рішення органів суду та відкрито виконавчі провадження по стягненню податкового боргу по 157 боржниках на суму понад 25 мільйонів гривень. Про це повідомила прес-служба відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС Рівненщини.

З метою забезпечення погашення наявних сум податкового боргу та відповідно до п.п.18 ст.11 Закону України "Про виконавче провадження" працівники податкової служби міста ініціювали розгляд справ у судах щодо тимчасового обмеження в праві виїзду за кордон таких боржників. По 40 суб’єктах, на підставі подань податкового органу, державними виконавцями надіслані клопотання до суду. По 5 платниках судом вже встановлені обмеження щодо виїзду боржників за межі України. В цьому списку - підприємці-фізособи, керівники підприємств, які заборгували державі мільйони гривень.

Обмеження права на виїзд за кордон - це додатковий "стимул" для горе-підприємців оперативніше погасити податкові борги. Наприклад, просте бажання боржника відпочити за кордоном може бути затьмарене вже на самому кордоні чи перед вильотом з аеропорту, коли працівники прикордонної служби повідомлять його про заборону на виїзд.

Схожі статті