+380673870816 +380673870816

Податківці Рівненщини закликають громадян не користуватися послугами "нелегалів"

До Державної податкової служби у Рівненській області часто звертаються громадяни, права яких порушено при наданні послуг (перукарські, косметологічні, медичні, інші побутові послуги) особами, які не зареєстровані підприємцями. Про це повідомив відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Рівненській області.

Саме вони здійснюють діяльність у необладнаних приміщеннях, які не відповідають якісним, технологічним чи санітарно-гігієнічним вимогам. Це призводить не тільки до отримання неякісних послуг, а й до втрат бюджетів, а іноді й загрози здоров’ю громадян.

До провадження кожного виду діяльності законодавство, в тому числі податкове, висуває низку вимог. Однак, відсутність документів, що підтверджують отримання таких послуг, становить неможливим відновлення контролюючими органами порушених прав громадян.

У 2012 році під час перевірок фізичних осіб – підприємців, виявлено майже 4,5 тисячі незареєстрованих найманих працівників, до бюджету додатково надійшло понад півмільйона гривень податку. Нагадаємо, що до громадян, які нехтують реєстрацією підприємницької діяльності, застосовуються заходи адміністративного впливу, передбачені діючим законодавством.

ДПС у Рівненській області нагадує, що громадяни, які мають інформацію щодо нелегальної діяльності, виплати зарплати "в конвертах", ухилення від сплати податків, можуть повідомити податкові органи для вжиття відповідних заходів.

Схожі статті