+380673870816 +380673870816

Перший урок у всіх школах України буде присвячений єдності та цілісності держави

Міністерство освіти та науки України  обрало тему  першого уроку у  новому навчальному році в загальноосвітніх навчальних закладах країни .  Перші  45 хвилин у школах країни пройдуть під назвою  «Україна — єдина країна». Саме суспільно – політична ситуація та події останніх місяців і обумовили тематику першого уроку. Про це повідомила прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА.

Метою першого уроку визначено формування в учнів розуміння єдності та цілісності України, її багатонаціонального народу як національної ідеї розвитку свободи, незалежної, демократичної та суверенної держави. Під час уроку педагоги ознайомлять учнів з основними історичними подіями становлення державності України,  акцентують увагу на патріотизмі та хвилиною мовчання  вшанують пам'ять Героїв Небесної Сотні.

 «Основний зміст Першого уроку має бути спрямований на утвердження єдності України, нероздільності її території та народу, що її населяє. Важливо акцентувати увагу дітей на тому, що Крим та Донбас — це Україна, що люди, які проживають на цих територіях — громадяни України», - йдеться у повідомленні МОН.

Схожі статті