+380673870816 +380673870816

На сесії Рівнеради депутати розміркували над тим, як допомогти ошуканим вкладникам "Золотої підкови"

Чи продовжиться будівництво дороги біля будинку 57, що на Олени Теліги, яка сполучить цю вулицю із Макарова у Рівному, в який спосіб планують допомогти ошуканим мешканцям багатостраждальної "Золотої підкови" рівненські чиновники, чи показуватимуть у кінотеатрах нашого міста скандальну російську кінострічку "Матч" та яке питання змусило депутатів голосувати поіменно? Про це і багато іншого говорили депутати Рівненської міської ради під час другого пленарного засідання 16 сесії. 

Друге пленарне засідання 16 сесії Рівненської міської ради знову розпочалося з пікету. Цього разу мешканці будинку під номером 57, що на вулиці Олени Теліги прийшли під стіни зали засідань з вимогою зупинити будівництво дороги біля їхньої багатоповерхівки. Люди із плакатами "Ні дорозі під вікнами!" обґрунтували свій міні-пікет вагомими аргументами.

Тетяна, мешканка будинку:

- Центральна дорога Олени Теліги і вклинюється на Макарова. Часний сектор має там бути колись в проекті. Вони рахують, що там має бути велика насипна дорога. Вона має бути вищою, а якщо так, то усі стічні води, каналізація підуть нам у двір. Зараз там вже такий сморід, бо розрили каналізацію.

Олександр, мешканець будинку:

- Цей будинок стоїть на болоті колишньому, на джерелах. Там било джерело, якщо там ще зроблять дорогу, то підуть ці води нам у двір. Цей будинок буде тріщати, тим паче, що поруч дорога Павлюченка і ще одна. Там три дороги виходять на Макарова. Який сенс тієї дороги? Невже немає куди гроші дівати.

Міський голова Рівного Володимир Хомко вислухавши проблему цих рівнян пообіцяв особисто перевірити, яка склалася ситуація на цій вулиці, адже про неї він нічого не чув. Також до сесійної зали завітали ошукані та зневірені мешканці багатостраждальної "Золотої підкови", які звернулися за підтримкою до всіх політичних партій. Адже після останніх зборів інвесторів будівельного комплексу та голови правління компанії "Рівнебуд" Олександра Люльчика, мешканці остаточно втратили усі надії про те, що зможуть вселитися у власні помешкання.

Алла Познякова, інвестор "Золотої підкови":

- Ми втратили останню надію, що будинок хоч коли-небудь буде побудований. Наші люди прийшли після цієї зустрічі до такого відчаю, що готові викинутися з руїн "Золотої підкови", а ми більш стійкі будемо йти до кінця, щоб не допустити акту суїциду. Так жити ми більше не будемо.

Володимир Хомко зізнався, що здивований, адже досі прокуратура не вивела на чисту воду тих, хто ошукав людей. За його словами, "Золота підкова" – це і його тягар.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Ми робимо все, щоб Люльчика заставити будувати цей будинок. З очільником області домовилися так, якщо не найдемо компроміс на рівні Люльчика і вас, тоді будемо викликати банк "Київ" і ви будете на цю нараду запрошені. Якщо так не вийде, то голова області буде зустрічатися особисто з Азаровим із цього питання. Це моя остання розмова з Берташем.

Крім того, звернутися до міністра культури з проханням стати на захист журналу "Всесвіт" закликала депутатів міськради заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська. Вона зачитала текст звернення до Міністерства з проханням проявити жорстку позицію і не допустити рейдерського захоплення приміщення журналу "Всесвіт" у Києві. Також Галина Кульчинська розповіла про заяву до Голови Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василя Костицького, підписану міським головою Рівного, з проханням у найближчий час провести експертну оцінку скандального фільму "Матч" на предмет наявності сцен, які розпалюють національну ворожнечу і принижують гідність українців. Але найкраще було б, як запевнила Галина Кульчинська, взагалі ліквідувати посвідчення на кінопрокат цієї стрічки у нашій державі. 

Втім, найбільше галасу під час сесії отримало звернення фракції "Батьківщина", у якому вимагалося від депутатів підтримати їх вимогу створити слідчу комісію, яка б розслідувала факт побиття Юлії Тимошенко. Інакше, як запевнила депутат із фракції "Батьківщина" Марія Конощук, у разі не проходження цього питання на сесії, її однопартійці влаштують на майдані Незалежності в Рівному наметове містечко. Саме за це питання депутати прийняли рішення голосувати поіменно. В результаті із 36 обранців, які голосували, 31 - підтримали його.

Інші ж проекти рішень другого пленарного засідання 16 сесії Рівненської міської ради стосувалися переважно земельних питань та не забрали у депутатів багато часу.

Схожі статті