+380673870816 +380673870816

Начальник Рівненської ОВА закликав використовувати в діалозі з ЄС приклад проєкту «Пліч-о-пліч»

Фото - Рівненська ОВА

Ефективним прикладом згуртованості є проєкт «Пліч-о-пліч». Ініціатива передбачає відповідальність одного регіону за деокуповану громаду іншої області. Така адресна допомога є хорошим інструментом співпраці.

Таку думку висловив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль під час конгресових слухань на тему: «Відновлення і розвиток регіонів у контексті підготовки вступу України до ЄС», що тривають на Закарпатті.

«Саме таку адресність варто використовувати і в діалозі з Євросоюзом. Щоб країни ЄС брали шефство над містами, громадами, регіонами України, які потребують відновлення. Адже в кожній громаді різна проблематика, різний порядок денний. Наприклад, у проекті «Пліч-о-пліч» Рівненщина допомагає Кочубеївській громаді. Коли ти занурюєшся в їхній контекст, дихаєш їхнім «військовим» повітрям, а потім повертаєшся на свої території – ти зовсім по іншому працюєш», - зазначив Віталій Коваль.

Нагадаємо, конгресові слухання є майданчиком відкритого діалогу між усіма зацікавленими сторонами, залученими до розробки та реалізації нової державної регіональної політики, задля порозуміння та співпраці, у тому числі в реалізації Дорожньої карти щодо вступу України в ЄС.

Захід організували Офіс Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України, Палата регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад за підтримки швейцарсько-українського проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD і Регіонального офісу міжнародного співробітництва Закарпатської області.

Схожі статті