+380673870816 +380673870816

На Рівненському льонокомбінаті планують збудувати сучасну котельню та нові очисні споруди

Друге дихання промисловий гігант краю – Рівненський льонокомбінат отримав у 2008 році. Нині підприємство впевнено набирає виробничих обертів та забезпечує рівнян дешевою, а головне власною, якісною продукцією. 

Майже два десятки років Рівненський льонокомбінат стояв напівзруйнованим. Занепадали промислові площі: у приміщеннях протікали дахи, а стіни покривалися мохом. Однак у 2008 році усе змінилося. Саме тоді власником збанкрутілого підприємства став Олег Червонюк. Сьогодні ж місцевий льонокомбінат впевнено набирає виробничих обертів. Нині там планують збудувати сучасну котельню та повністю перейти на альтернативне паливо. Досвід переймають із-за кордону.

Олег Червонюк, власник Рівненського льонокомбінату:

- Ми хочемо придбати краще обладнання та кращі технології, які є у світі. Я ще був у Німеччині і дивився на підприємства, які працюють на щепі та забезпечують теплом ще й частину міста. Нам сьогодні потрібно технологічно енергоносій для того, щоб виготовляти тканину, але це дуже переплітається з наданням послуг в тепломережі.

Планують на підприємстві і будівництво нових очисних споруд.

Олег Червонюк, власник Рівненського льонокомбінату:

- Будівництво очисних споруд конче необхідне для нашого підприємства, тому що ті, що зараз працюють, очищають воду за рахунок хімічних препаратів, а це дуже дорого і технологічно застаріло.

Інвестувати кошти у розбудову льонокомбінату Олег Червонюк планує і надалі, адже лише сучасне обладнання та новітні технології, на думку підприємця, можуть повернути славу рівненському промисловому гіганту.

Олег Червонюк, власник Рівненського льонокомбінату:

- Нам ще дуже багато потрібно працювати, багато потрібно інвестувати, щоб підприємство працювало так, як воно повинно працювати. Наш обсяг продукції не такий великий, як нам би хотілося і це дає можливість фактично працювати в нуль. Але при запуску обладнання, яке вже встановлене, ми зможемо збільшити обсяг виробництва вдвічі і це вже дасть прибутки.

Продукцію Рівненського льонокомбінату можуть придбати і містяни. Невдовзі, як запевнив Олег Червонюк, у Рівному запрацює спеціалізований магазин. Нині там тривають ремонті роботи.

Схожі статті