+380673870816 +380673870816

На Рівненщині після прокурорських перевірок у галузі охорони здоров’я зареєстровано 10 кримінальних проваджень

Органи прокуратури Рівненщини провели з початку 2013 року перевірки додержання вимог Основ законодавства України про охорону здоров’я, за результатами яких виявили численні порушення у діяльності органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та лікувальних закладів. Про це повідомила прес-служба прокуратури Рівненщини.

Серед основних порушень – незаконне стягнення з громадян плати за надання медичної допомоги в державних і комунальних закладах, надання безкоштовно медичних послуг, які згідно з вимогами нормативно-правових актів повинні оплачуватись, поширені факти корупційних діянь, оборудок з бюджетними коштами.

Загалом, за результатами перевірок в галузі охорони здоров’я органи прокуратури Рівненської області зареєстрували у Єдиному державному реєстрі досудових розслідувань 10 кримінальних проваджень, склали 1 протокол про вчинення корупційного адміністративного правопорушення, внесли 57 подань. За результатами розгляду документів прокурорського реагування до відповідальності притягнуто вже 30 посадових осіб, відшкодовано 300 тисяч гривень.

Схожі статті