+380673870816 +380673870816

На Рівненщині невідомі побили голову ДВК від "Свободи" та розгромили дільницю

В ніч з 30 на 31 жовтня зловмисники вчинили хуліганський напад на голову ДВК, представницю Всеукраїнського об’єднання "Свобода". Постраждала спочатку сповістила обласну організацію своєї політичної сили про дії невідомих, проте через кілька годин свою заяву сама ж і спростувала. Пояснила тим, що до цього інциденту не причетні жодні політичні сили та опоненти. Так чи інакше "Свобода" відреагувала на подібні звернення пікетом біля стін облдержадміністрації. 

Вибори відбулись. Але проблем та суперечок не поменшало. Рівненська обласна організація Всеукраїнського об’єднання "Свобода" фіксує факти тиску на учасників виборчого процесу, складу окружних та виборчих комісій від опозиції. Свій протест націоналісти висловили під час пікету.

Ярослав Калька, керівник юридичної служби РОО ВО "Свобода", адвокат:

- Ми спостерігаємо незвичну і незрозумілу для нас дію. Спостерігачі та члени ДВК від опозиційних партій, які були суб’єктами у виборчому процесі, отримують на свою адресу якісь погрози, на декого вчинюються фізичний чи психологічний тиски. Ми це розцінюємо як помсту за те, що не допустили виборчих маніпуляцій і фальсифікацій.

Як один із прикладів утисків "свободівці" наводять інцидент, що трапився на одній із Рівненських дільниць в ніч з 30 на 31 жовтня.

Ярослав Калька, керівник юридичної служби РОО ВО "Свобода", адвокат:

- Вчора було одне звернення. Сьогодні людина відмовилась. Вона заборонила нам вживати її прізвище і ДВК, де це сталося. Ми розцінюємо це як факт про те, що спочатку людина злякалася, але після того як звернулась до "Свободи", з людиною провели додаткову бесіду. Вона сказала, що її ніхто не бив, майно не пошкоджували і майно дільничної виборчої комісії теж не пошкоджено.

"Свобода" вимагає вжити всіх можливих заходів для забезпечення безпеки учасників виборчого процесу. Із відповідними зверненнями опозиція звернулась до Рівненської облдержадміністрації. В канцелярії ОДА відмовились реєструвати звернення кандидатів в народні депутати. Натомість прийняли його в громадській приймальні.

Схожі статті