+380673870816 +380673870816

На Рівненщині надалі розвиватимуть дошкільну освіту

Нині в області дошкільною освітою охопили 99,6 відсотка малят п’ятирічного віку. Це вдалося за рахунок відкриття 38 дитсадків у Гощанському, Здолбунівському, Рокитнівському, Рівненському, Березнівському, Дубенському, Корецькому, Сарненському районах минулоріч. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Також із 2011 року додатково працюють 43 дошкільні групи. Тим часом цьогоріч розпочали роботу ДНЗ у Демидівському, Березнівському, Дубровицькому районах, створили навчально-виховний комплекс "школа – дошкільний навчальний заклад" у Корецькому районі, розповіли фахівці управління освіти і науки облдержадміністрації.

До того ж, аби підготувати малят до навчання у першому класі, при школах діють групи, натомість при дитсадках працюють консультативні пункти. Тим часом для сімей, у яких діти не відвідують дошкільні заклади, організували соціально-педагогічний патронат.

Водночас мережі дошкільних закладів (а їх на Рівненщині налічується 440), нині недостатньо, аби охопити усіх дітей. Понад вісім тисяч сімей перебуває у черзі, щоб влаштувати малят до дитсадків. Тож обласна влада й надалі працюватиме над тим, аби відкривати нові заклади, адже всі діти повинні мати можливість дошкільної освіти, резюмував голова облдержадміністрації Василь Берташ. Загалом за цей рік заплановано відкрити понад 3 десятки дитсадків.

Схожі статті