+380673870816 +380673870816

На користь громадян Волині стягнено 505 тисяч гривень заборгованої заробітної плати

Органи прокуратури Волинської області, захищаючи інтереси громадян і держави, вживають заходів, спрямованих на своєчасне і реальне виконання судових рішень, постановлених за позовами та заявами прокурорів. Про це повідомила прес-служба прокуратури Волині.

За 11 місяців поточного року на Волині реально виконано судових рішень за позовами прокурорів на загальну суму 37, 5 мільйона гривень. Виконано рішення суду за позовами в інтересах громадян на суму 591 тисячу гривень. На користь громадян стягнено 505 тисяч гривень заборгованої заробітної плати.

За позовами в інтересах держави виконано судових рішень на суму майже 37 мільйонів гривень. За позовами прокурорів відшкодовано 423 тисячі гривень збитків, завданих злочинами, й 244 тисячі гривень збитків, заподіяних корупційними правопорушеннями.
Упродовж 2012 року в порядку правозахисної діяльності при виконанні судових рішень прокурори порушили 6 кримінальних справ. Дві з них, порушені щодо фізичних осіб за фактами умисного невиконання рішень суду, уже направлені до суду, винних засуджено. Рішення судів, внаслідок невиконання яких щодо громадян порушувались кримінальні справи, виконані.

Направлена до суду і кримінальна справа, порушена щодо начальника відділу ДВС Луцького міського управління юстиції за фактом перевищення ним влади або службових повноважень. Усього щодо працівників державної виконавчої служби за 11 місяців 2012 року порушено та направлено до суду 4 кримінальних справи, які знаходяться на розгляді.

Реагуючи на незаконні рішення органів Державної виконавчої служби області, прокурори внесли 194 документів прокурорського реагування. До відповідальності притягнуто 37 працівників ДВС та 20 працівників органів контролю.

Схожі статті