+380673870816 +380673870816

Мобільні оператори знизять ціни на свої послуги

Антимонопольний комітет досяг порозуміння з компаніями "Київстар" та "МТС" щодо зниження цін на мобільний зв'язок. Про це повідомила прес-служба Антимонопольного комітету.

Результатом розгляду Антимонопольним комітетом України справи щодо ПрАТ "Київстар" та ПрАТ "МТС-Україна" стала готовність компаній до зниження цін як на внутрішні розмови в Україні, так і на послуги роумінгу.

На засіданні Комітету уповноважені представники компаній підтвердили свою готовність і взяли на себе зобов’язання вжити негайних заходів щодо зниження тарифів на послуги мобільного зв’язку.

Принципова позиція Комітету призвела до того, що компанії, усвідомлюючи масштабність фінансової відповідальності, вийшли на відповідний рівень лояльності та співпраці із Комітетом. Завдяки цій взаємодії були виявлені реальні резерви подальшого зниження тарифів.

Адже розслідування показало відсутність у компаній методології до формування тарифів на рівні, який існував би за умов значної конкуренції на ринку. Тому всі попередні публічні заяви компаній про те, що вони самостійно можуть встановлювати будь-які тарифи, – безпідставні.

У ході розгляду справи конструктивний діалог з Комітетом сприяв надзвичайно активній діяльності операторів мобільного зв’язку в пошуку ефективних шляхів оптимізації тарифних пропозицій для громадян України розробці, принципів встановлення економічно обґрунтованих тарифів і запровадженню більш низьких тарифів на популярні напрямки,

У зв’язку з цим, з метою припинення дій, що містять ознаки порушення конкурентного законодавства, Комітет надав ПрАТ "Київстар" та ПрАТ "МТС-Україна" обов’язкові для розгляду рекомендації щодо зниження тарифів на послуги до рівня, який існував би за умов значної конкуренції на ринку.

Уже зараз, завдяки втручанню Комітету, запроваджено нові тарифні плани, що дозволяють розмовляти від 9 до 11 разів дешевше за одну хвилину у роумінгу, наприклад, на території Росії (ПрАТ "Київстар Дж. Ес. Ем."). З початку липня 2012 року вартість однієї хвилини розмови цього оператора знижена у 8-15 разів порівняно зі стандартними тарифами в низці країн Європейського Союзу (Австрія, Греція, Іспанія, Бельгія, Італія тощо).

У свою чергу, плата за одну хвилину розмови ПрАТ "МТС-Україна" у низці країн СНД та Європи з травня 2012 року зменшилася у 4-7 разів порівняно зі стандартними тарифами. Крім того, знижено в 2,5 раза тарифи на роумінг у низці популярних туристичних країн (ОАЕ, Єгипет, Ізраїль, Тайланд, Шрі-Ланка тощо).

Схожі статті