+380673870816 +380673870816

Ми зробимо все можливе й неможливе, щоб наша ППО стала найсильнішою –Президент України

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що Україна поки не має достатньої кількості систем протиповітряної оборони, щоб захистити всю територію та збивати всі ворожі цілі, й ворог цим користується. Про це він сказав у своєму щоденному вечірньому відео зверненні.

“На жаль, наша держава поки не має достатньої кількості якісних систем ППО, щоб захистити всю нашу територію та збивати всі ворожі цілі. Ворог цим користується, як сьогодні – завдавши чергового терористичного удару по місту Суми, іранським дроном, зокрема по житлових будинках, а також по будівлі Служби безпеки України. Внаслідок цих ударів є поранені, є загиблі… Мої співчуття! “, - сказав Володимир Зеленський. Як він запевнив, “ми зробимо все можливе й неможливе, щоб наша ППО стала найсильнішою”. “Сьогодні мені доповідав генерал Олещук, командувач Повітряних сил, щодо наших дій на посилення ППО. Щоб український повітряний щит зміг закрити від російського терору всю нашу територію, а в перспективі – стати основою для європейського повітряного щита. Це абсолютно потрібно і абсолютно можливо”, - зазначив глава Української держави.

Убезпечити Європу від будь-яких агресій можна лише разом з Україною і лише разом з Україною в НАТО, тому повинна бути досягнута безпекова визначеність щодо майбутнього нашої держави в Альянсі. “Не може бути в Європі дефіциту безпекової визначеності, який провокуватиме російську тиранію та агресію. Росія буде пробувати відкусити той чи інший шматок Європи лише тоді, коли бачитиме ту чи іншу безпекову невизначеність. Коли все визначено й очевидно, російська тиранія не наважується порушувати безпеку. Очевидно, що убезпечити Європу від будь-яких агресій можна лише разом з Україною і лише разом з Україною в НАТО. Саме тому має бути досягнута безпекова визначеність щодо нашого майбутнього в Альянсі”, - сказав Володимир Зеленський.

Також Володимир Зеленський подякував усім, хто зараз у бою і на бойових постах і позиціях та відзначив окремих воїнів кількох бригад. “Передова. Героїчні 35-та і 36-та окремі бригади морської піхоти – дякую вам, воїни! 47-ма окрема механізована бригада «Маґура» – дякую! Славетна 55-та окрема артилерійська бригада «Запорізька Січ» – дякую, воїни! 128-ма окрема бригада Сил територіальної оборони – дякую!” - сказав Зеленський.

Схожі статті