+380673870816 +380673870816

Майже 100 тонн вантажу просять визнати гуманітарною допомогою чиновники Рівненщини

Нові та вживані закордоні речі одержать вихованці шкіл-інтернатів, підопічні територіальних центрів, багатодітні родини та інші соціально незахищені жителі Рівненщини, а також Волинської, Житомирської, Тернопільської та Хмельницької областей. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Зокрема, меценати з Німеччини, Нідерландів та Франції готові передати майже 100 тонн благодійної допомоги. Спеціальна комісія, яку очолює заступник голови облдержадміністрації Світлана Сад, спрямувала до столиці клопотання про визнання 10 вантажів гуманітарною допомогою. Після пільгового розмитнення закордонні іграшки, велосипеди, коляски, дитячі речі, одяг і взуття, а також побутова техніка та меблі, килими, матраци, ковдри, постільна білизна, кухонний посуд, дитяче харчування отримають найуразливіші громадяни.

Водночас травматологічне відділення міської лікарні одержить ліжка, візки, ходуни, інші засоби реабілітації та вироби медичного призначення від меценатів із Франції. Тим часом інтернатним закладам п’яти областей благодійники підсоблять із ремонтом, забезпечивши їх безкоштовним вікнами, покрівельним матеріалом, лінолеумом, килимами та необхідними меблями.

Схожі статті