+380673870816 +380673870816

Громадські організації Рівного вимагають від депутатів не продовжувати контракт з головним лікарем обласної дитячої лікарні Георгієм Думановським (ВІДЕО)

Нагадаємо, нещодавно його було  звільнено у зв’язку із закінченням терміну трудового контракту  і прийнято на посаду заступника головного лікаря з  питань хірургії. Не поновлювати його на попередньому місці роботи  просять деякі активісти Рівного. Аби аргументувати чому й зібрали журналістів на прес-конференцію.  

Безініціативний,  байдужий до проблем лікарні,  одним словом,  не господар.  Таким називають пана Думановського,  колишнього головного лікаря обласної дитячої лікарні,  активісти Рівного. А саме благодійники з організацій та фондів   «Скарбниця надії», «Серце дітям України», «Берегиня Рівненська». Серед  претензій і тотальне замовчування або ж не вирішення  проблем  лікарні. Так, за підрахунками благодійників, протягом 4 років  в обласній лікарні заразилися близько  40 онкохворих діток гепатитом. Можливу причину цього волонтери вбачають у такому методі діагностики, як біопсія.

Юлія Кутик, голова правління БФ «Скарбниця надії»:

- Біопсія лімфовузла. Вона проводиться обов’язково всім дітям з цим діагнозом. Зокрема, дуже багато з цих дітей мають гепатит.  Коли увага лікарів була звернена на це питання і коли було звернено на це увагу головного лікаря, єдиним вирішенням цього питання стала повна заборона проведення біопсій.  Проте, без цієї маніпуляції дітям не можна встановити діагноз, відповідно їх не можна лікувати.

Серед претензій також і занедбаний стан сходів до головного корпусу, невдоволення тим, що сімейний клан Думановських буквально заполонив рівненську медичну галузь і чимало питань виникає у зв’язку зі збором та реалізацією  благодійних внесків.

Олександр Петровський, керівник ГО «Берегиня Рівненська»:

- Ми попросили відзвітуватись скільки за 4 роки надійшло благодійних внесків, скільки витрачено і скільки залишків на рахунку. І виявилось, що різниця між отриманими і витраченими коштами має становити на 200 тисяч гривень більше, ніж реально є на залишку рахунку.

Заступитись за свого керівника у робочий час  прийшли чимало працівників обласної дитячої лікарні. Кажуть, вони за співпрацю, а не за  заміну.

Віктор Юзипчук,  голова профкому РОДЛ:

- Я представляю колектив.  Це мої колеги. Ніхто силою людей не збирав, щоб висловити свою позицію за головного лікаря. Ми за співпрацю, щоб цвіла лікарня. Через те й прийшли до вас не сваритися,  ми поможемо головному лікарю й ви допоможіть. Ми за співпрацю.

Слово надали і самому винуватцю зібрання Георгію Думановському. Він одразу ж розповідає про здобутки лікарні і каже, що на кожну з претензій активістів готовий відповісти.

Георгій Думановський, заступник головного лікаря з  питань хірургії  РОДЛ:

- По-перше, наша лікарня єдина, яка надає медичну допомогу на третинному рівні. І не для кого не секрет, що батьки, хто прописаний в Рівному, намагаються будь-яким шляхом потрапити у наш заклад. І якби наш заклад був такий поганий, то я думаю, що цього не було.

А проблеми, що виникають, це в першу чергу брак фінансування,  перевантаженість лікарні людьми  та загалом занедбаний стан медичної галузі в країні, - переконаний Георгій Думановський.

Георгій Думановський, заступник головного лікаря з  питань хірургії РОДЛ:

- Які на один ліжко-день сьогодні в нас затрати? 7 гривень і 40 копійок. Як можна вилікувати дитину, якщо стерильний бинт коштує більше 8 гривень?

Нині Георгій Думановський обіймає  посаду заступника головного лікаря з питань хірургії,  яка чотири роки була вакантною. Термін трудового контракту на його попередню посаду – вичерпаний.  Активісти звертаються до чиновників з проханням не надавати йому пролонгації. Крапку у цьому конфлікті поставлять обласні депутати, вони й вирішать на сесії хто очолить єдину дитячу лікарню в регіоні, яка надає допомогу на третинному рівні.

Схожі статті