+380673870816 +380673870816

16 лекторів і 100 слухачів: «Кіношкола у Рівному» підбила підсумки (ВІДЕО)

Короткометражний фільм за 24 години, 16 викладачів і майже сотня слухачів.  «Кіношкола у Рівному» підбила підсумки своєї діяльності в першому сезоні.   Нагадаємо, проект ввійшов до конкурсу «Рівне - місто унікальних подій», який підтримує місцева влада.

Режисерська, операторська та сценарна майстерності, специфіка створення різножанрового кіно. Це і не лише мали можливість опанувати рівняни під час лекцій «Кіношколи». Тривали вони протягом кількох місяців і за цей час Рівне перетворилося на плацдарм творення кіно та опанування цього виду мистецтва. Досвідом зі спраглими до науки ділилися столичні метри  кіномистецтва. Усі поради і напрацювання, в результаті, згуртували рівнян для подальшого розвитку, кажуть організатори.

Віктор Булига, організатор:

- Перспективи, я думаю, для Рівного відкриваються великі. Тому що ми побачили, хто що може. Далі ми будемо об’єднуватися, щоб у Рівному існував кінопростір, кіносередовище.

На те, що осередок якісного кіно таки з’явиться у Рівному, сподіваються учасники проекту. Але тут важливо бути самобутніми у реалізації своїх прагнень.

Василь Черенков, учасник проекту:

- О це треба рухатися у протилежний бік від провінційності. Не дивитися, що хтось робить, а піймати свою містечкову ментальність і її розвивати максимально.

- Якби у нас в Рівному утворилися якісь потужності, павільйони. Але треба зважати на те, що у нас не місто-мільйонник. І треба через такі заходи всім здружитися, спрацюватися.

Свій перший продукт під час «Кіношколи» рівняни вже виготовили. Короткометражний фільм про внутрішні переживання військового зняли і змонтували за 24 години з українським продюсером Іваном-В’ячеславом  Сергієнко. Під час роботи,  завдання серед учасників «Кіношколи» розділили і кожен отримав практичний досвід. Творчий процес зйомок фільмував найменший учасник «Кіношколи» - 11-ти річний Ілля Романів.

Ілля Романів, учасник проекту:

- Я люблю мультфільми. Я пішов у кіношколу, бо деякі речі є і в мультиках. Щоб більше дізнатися про сценарій. Тобто, коли ми знімали фільм, Ілля сам, не питаючи нікого, сам знімав і пізніше сам все змонтував.

Деякі з учасників «Кіношколи» окрім досвіду вже отримали запрошення від своїх лекторів для співпраці. На цьому проект не закінчується, попереду нові сезони. Також організатори і учасники сформували звернення до місцевих телеканалів, аби молоді творці кіно мали можливість транслювати свої фільми безкоштовно і якісне кіновиробництво процвітало  у Рівному.

Схожі статті