+380673870816 +380673870816

Жителі Пересопниці цьогоріч будуть із газом

Голова облдержадміністрації Василь Берташ пообіцяв селянам підвести блакитне паливо під час презентації проекту "Пересопниця". Нині розроблена проектно-кошторисна документація, якою передбачена газифікація шести населених пунктів. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     Окрім Пересопниці трубопровід прокладуть також до сіл Іскра, Сухівці, Радухівка, Шостаків і Новостав Дальній. Вартість цих робіт становитиме більше десяти мільйонів гривень. Нині на тендері шукають виконавця, який погодиться прокласти майже 18 кілометрів підвідного газопроводу. Водночас краянам радять об’єднуватися у кооперативи, щоб якнайшвидше збудувати вуличні газорозподільні мережі. Після реалізації проекту у селах Іскра та Сухівці блакитне паливо підведуть до понад 200 осель, у Радухівці до понад півтори сотні, а в Пересопниці, Шостакові та Новоставі Дальньому на газифікацію претендують по 70-80 дворів. 
     Голова облдержадміністрації Василь Берташ переконаний, що створення інфраструктури та потужної туристичної бази сприятиме розвитку цих населених пунктів. Водночас заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов запевнив, що скориставшися унікальною нагодою презентації Рівненщини – відзначення 450-річчя Пересопниці, влада постійно підживлюватиме інтерес туристів до новозбудованих об’єктів унікальними велелюдними дійствами. Наприклад, заплановано, що фестиваль духовної музики, який започаткують у рамках відзначення ювілею української реліквії, стане традиційним.

Схожі статті