+380673870816 +380673870816

За січень на Рівненщині зафіксували 41 випадок кашлюка

Протягом січня цього року в Рівненській області зафіксували 41 випадок захворювання на кашлюк. За увесь минулий рік таких випадків було 139. А у 2022 - лише один. Про це повідомили під час брифінгу в Рівненській ОДА.

«Наразі фіксуємо зростання захворюваності на кашлюк. Хвороба небезпечна, перш за все, можливими ускладненнями - пневмонія, зупинка дихання, судоми. Особливо важким перебіг може бути у нещеплених дітей. Тож звертаю увагу на важливість вакцинації», - зазначила Олена Гашовська.

Крім цього, на Рівненщині, як і ще в 11 областях України, був виявлений субваріант коронавірусу «Дженні». Проте загалом захворюваність на ковід залишається на низькому рівні - медики фіксують від 120 до 150 випадків на тиждень. При цьому в цей же період минулого року ця цифра була на рівні 400-500.

«"Дженні" - субваріант штаму "омікрон". Подібних субваріантів налічується більше 10. Симптоми залишаються схожими - підвищення температури, лихоманка, головний біль, нежить кашель та біль у горлі», - пояснила Іванна Лебєдєва.

Загалом ж захворюваність на ГРВІ в регіоні зростає. Показник перевищує епідемічний поріг на 89.4%. Зокрема, у зв’язку з цим вже 60 закладів освіти перейшли на альтернативну форму навчання.

Спікерки також повідомили, що цього місяця спеціалісти Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб здійснюватимуть виїзди у віддалені громади області. Мешканці зможуть отримати послуги з імунізації, а саме: щеплення проти коронавірусу, кору, паротиту, кашлюка, правцю, краснухи, гемофільної інфекції, дифтерії та гепатиту В.

Так, 8-9 лютого фахівці працюватимуть у Старосільській громаді, 15-16 лютого - у Вирівській, 21 та 22 - у Степанській і 29 лютого у Березівській громаді.

Схожі статті