+380673870816 +380673870816

З російською стороною досягнуто ряд домовленостей щодо врегулювання торговельних відносин

Відносини у сфері національного контролю з боку України будуть врегульовані найближчим часом і обмеження на експорт сирів українського виробництва з боку Російської Федерації будуть зняті. Про це заявив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко 
    Міністр уточнив, що обмеження будуть зняті одразу після опрацювання тих зауважень, які висловила російська сторона. За його словами, у найближчий термін експертами буде здійснено перевірку продукції ще двох українських заводів за погодженим російською стороною графіком. Міністр наголосив, що з точки зору безпеки, до української продукції з боку російської сторони претензій ніколи не було і немає. Він також поінформував, що досягнуто домовленість про те, що сертифікувати на відповідність вимогам російського законодавства якість української продукції молочної галузі буде українська лабораторія, яка відповідає вимогам сертифікації ЄС і російська сторона надасть їй відповідне право.
    Крім того, за словами Петра Порошенка, сторони досягли згоди розглядати спірні питання, які виникатимуть, спільно і завчасно, не доводячи до стадії застосування санкцій і не переводячи їх у політичну площину.

Схожі статті