+380673870816 +380673870816

З нагоди 360 річниці битви під Берестечком, козаки Рівненщини організували кінний похід

26 червня у селі Пляшева, з нагоди 360 річниці битви під Берестечком, відбудеться грандіозна реконструкція тих військових дій. 

Битва під Берестечком - найбільший бій визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького, який відбувся у 1651 році біля містечка Берестечко між Військом Запорозьким та союзним йому кримськотатарським військом Ісляма III Ґерая з одного боку та армією Речі Посполитої під командуванням Яна Казимира II з іншого.

Цього року Україна відзначає 360 річницю битви. Вперше у Рівному, близько 30 сучасних козаків сьогодні вирушили у кінний похід. Про його маршрут розповів кошовий отаман Рівненської Січі.

Володимир Нестерчук, кошовий отаман Рівненської Січі Війська Запорізького ім. Ніла Хасевича:

- це вперше, коли козаки ідуть кінним походом на Берестечко. Будемо зупинятися. Перша зупинка буде в Млинові, ми ввечері туди приїдемо. Після того, там буде концерт, буде зустріч з жителями Млинова. Далі їдемо в Демидівку. Ночуємо в Млинові. Там покладемо квіти до пам'ятника  козакам, а потім поїдемо на Берестечко.

Козацький похід на конях та возах лише початок масштабного святкування. Найцікавіша його частина відбудеться 26 червня у селі Пляшева.

Олексій Губанов, заступник голови Рівненської ОДА:

- ми очікуємо близько 200 учасників реконструкції. Це будуть представники України, Росії, Білорусі,Чехії, Польщі. Дуже багато різних країн і клубів історичної реконструкції. Це все люди, які, фанатично, займаються відтворенням тогочасного зовнішнього вигляду і  стилю поводження військових. Я думаю буде дуже цікаво.

Заслужений артист України Олексій Заворотній розповів, що у козацтві він лише 7-8 років, проте з дитинства є справжнім козаком.

Олексій Заворотній, заслужений артист України:

- козаком себе вважаю ще з дитинства, бо я з козацького роду. Справжнього козацького роду. Театральна кар’єра розпочалося з того, що я грав козачка Дмитра. Це було в Запорізькому театрі.

Берестечко кінцевий пункт кінного походу. Такий захід - своєрідна реклама майбутніх святкувань, які приємно здивують гостей заходу.


110623_Kozaki sferadesigner

Схожі статті