+380673870816 +380673870816

Як рівняни відзначили Міжнародний день рідної мови

Фото пресслужби міськради Рівного

Представники міської «Просвіти» ім. Т.Шевченка, разом із управлінням освіти, ГО «Клуб співаної та авторської поезії» ініціювали акцію «Подаруй книгу в День рідної мови».

На майдані Незалежності рівненські учні провели флеш-моб «З рідною мовою в серці». У супроводі пісень гуртів Скрябін, Go_A, Kalush Orchestra, учні поєдналися у танцях й поділилися любов'ю до української мови! А присутні на Майдані глядачі неочікувано отримали в дарунок книги! Повідомляє пресслужба міської ради Рівного.

Просвітяни, рівненські поетки та освітяни подарували містянам понад 150 книг.

Організатори акції завітали і до міського голови Рівного.

-   Мені дуже важливо, аби наші діти з юних літ знали, що їхня рідна мова - українська - найкраща і наймилозвучніша у світі. Українська мова - головне багатство нашого народу. Його не зможе відібрати жоден ворог, жоден окупант. Вона живе у наших генах з діда-прадіда, ми плачемо, сміємось, спілкуємося, працюємо, живемо - рідною українською мовою! Свою мову - дає Бог. А чужу - приносять на вістрі мечів. Наша мова - це довга історія минулого, це наше бурхливе сьогодення, це наше світле та мирне майбутнє. Шануйте і любіть свою рідну українську мову, захищайте її, вивчайте, відчуйте її велич і силу. Бережіть рідну мову для себе й прийдешніх поколінь! – закликав Олександр Третяк.

Схожі статті