+380673870816 +380673870816

Випускників обласного центру професійної реабілітації інвалідів працевлаштують

Таке завдання поставила заступник голови облдержадміністрації Світлана Сад. Задля цього фахівці центру зайнятості мають вивчити потреби ринку праці. Якщо ж вакансій не знайдеться, то в створенні нового робочого місця мають посприяти представники фонду соціального захисту інвалідів. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     Нині в Олександрії професійну реабілітацію проходить 2 групи – майбутні швачки та комп’ютерники. Загалом 29 людей з особливими потребами з різних районів області. Торік в центрі підготували лише 13 операторів комп’ютерного набору, з яких працевлаштували тільки одного.
     Нагадаємо, окрім професійної підготовки, в обласному центрі люди з особливими потребами поліпшують і здоров’я. Заклад має потужну лікувальну та реабілітаційну базу. До того ж в обласному центрі професійної реабілітації інвалідів створено вільний доступ для людей з обмеженими фізичними можливостями – ліфти, пандуси, спеціалізовані туалети, підйомники для прийняття водних процедур, а також спецоснащення всіх приміщень закладу, щоб людина з обмеженими фізичними можливостями не потребувала сторонньої допомоги в побуті.

Схожі статті