+380673870816 +380673870816

Використання гірничих відводів – одне з джерел наповнення місцевих бюджетів

Рівненською обласною радою упродовж минулого року надано 10 гірничих відводів на користування корисними копалинами місцевого значення. Загальна кількість підприємств, що мають гірничі відводи - 48. Двадцять сім з них проводять видобувну діяльність згідно наданих гірничих відводів. Від їх діяльності до місцевих бюджетів у 2011 році надійшло 13 тисяч 581 гривня. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної ради. 
     На підприємствах, яким надано відводи на користування корисними копалинами місцевого значення працює 2403 особи. Разом з тим, 21 підприємство на сьогоднішній день не здійснює видобувну діяльність за наявності гірничих відводів. 
     Є ряд як об’єктивних, так і суб’єктивних причин. Зокрема, найхарактерніші - це відсутність земельних відводів на тих земельних ділянках, які знаходяться під лісом. У таких випадках підприємство хоча й отримало гірничий відвід, але далі не може відвести земельну ділянку, адже є відповідне розпорядження КМУ, яке ускладнює дану процедуру. 
     Крім того, певна частина земель належать до відання Міністерства оборони і підприємства на них також не можуть здійснювати освоєння. Наприклад, така ситуація склалася з Любомирським вапняно-силікатним заводом, Здолбунівським ЗБМ.

Схожі статті