+380673870816 +380673870816

Викладач МЕГУ, який приїхав із зони АТО у відпустку, зустрівся із своїми студентами (ВІДЕО)

Герой МЕГУ повернувся. Сьогодні колеги, студенти та друзі зустріли свого товариша з теплими обіймами  та сльозами на очах. Ростислав Шикула днями повернувся із зони АТО.  Чоловік із військовою витримкою розповів про події на Сході країни і навіть показав відео. 

Так зустрічають студенти героя Міжнародного-економіко гуманітарного університету імені  академіка Степана Дем’янчука.  Ростислав Шикула викладач кафедри біології цього вишу днями приїхав з АТО. Студенти кажуть, що переживали і чекали з нетерпінням на його повернення додому. 

Студентка  МЕГУ:

- Коли я дізналася, що він поїхав на війну, я дуже засумувала.  Але в моїй душі був переворот, так як я й не думала, що є ще такі люди, які не дивлячись ні на що їдуть боронити країну.  От в нього є робота,  він працює, виховує нас, але він поїхав, боровся за свою державу. Він бореться за неї, в нього дуже мужній дух. І я дуже пишаюся тим, що в мене є можливість зараз зустріти  його і сказати йому слова вдячності.  

Ростислав Шикула перебував в зоні Антитерористичної операції  два місяці, поїхав він як доброволець і служив в Національній гвардії України. Розповідає, що обстрілювали кожного дня. На згадку про Схід він прихопив із собою навіть окремі уламки зброї. 

Ростислав Шикула, викладач МЕГУ, повернувся з АТО:

- Це даний фрагмент стабілізаторної частини, він від «Граду», який запалює. Вони стріляють по хуторах, щоб  місцеві жителі сердилися на нас. Ми в цей хутір приїхали, але він уже горів. Ми погасили все там і я витягнув кусок «Граду».  Вони почали гатить  ще більше.  Були такі випадки, що ці «Гради» розривалися просто біля мене, десь за  50 -70 метрів. 

Колеги розповідають, що були не здивовані, коли почули про наміри Ростислава. Вони допомогли йому зібратися, купивши потрібні речі.  І зараз пишаються ним.

Тамара Пагута, директор  Інституту педагогічної освіти МЕГУ:

- Ми не могли очікувати якихось інших дій від Ростислава Ростиславовича. Звісно, що ми пишаємося  тим, що це  наш колега і що така людина виховує, навчає  наших студентів і передає свій досвід. 

Юрій Дем’янчук, проректор з питань економічного розвитку МЕГУ, кандидат історичних наук, професор кафедри історії:

- Я абсолютно переконаний, що не було такого студента, такого викладача,  який би не знав про те, що наш Ростислав Ростиславович відбув на неоголошену війну Росії проти України. Кожен день ми думали про нього, ми переживали за нього, особливо, коли не було про нього  звістки.   

Ростислав приїхав у 20-денну відпустку, щоб відновити сили та побачитися з близькими.  Чи буде знову повертатися в зону АТО - поки що не знає. Зараз викладач планує зробити фільм з матеріалів, які відзняв на Сході, каже, що до нового року все буде готово.

Схожі статті