+380673870816 +380673870816

Вихованці Палацу дітей та молоді відкривають традиційний XVII Благодійний марафон

Вихованці Рівненського міського Палацу дітей та молоді відкривають традиційний XVII Благодійний марафон. Своїми талантами та творчими виступами вони збиратимуть гроші для онкохворих, дітей з особливими потребами, талановитим колегам та безпритульним собакам. 

Уже традиційний 17 благодійний марафон 23 квітня стартує у нашому місті. Увесь творчий актив Рівненського міського Палацу дітей та молоді впродовж 10 днів організовуватиме різноманітні концерти та заходи, вилучені кошти від яких підуть на благодійність. Втім, перед початком марафону на рівнян чекає чимало несподіванок у вигляді флешмобів.

Ірина Первушевська, директор Рівненського міського Палацу дітей та молоді:

- Цього року ми дещо змінили концепцію такої піар-кампанії і ми цей марафон розпочинаємо флешмобом. В цьому році всі учасники творчої складової марафону будуть проводити флешмоби на майданах, в супермаркетах, в місцях скупчення людей, щоб розповісти рівнянам про цю значиму подію, якій ми приділяємо увагу.

Упродовж 10 днів вихованці ПДМу та запрошені гості, в тому числі іноземні, відкриють свої двері для усіх рівнян. Але наголосили, що кожна копійка, зібрана під час марафону, стане допомогою для інших. Грошову підтримку отримають дітки із дитячої онкогематології, ті, хто перебувають у навчально-реабілітаційному центрі "Особлива дитина", кошти виділять і на безпритульних собак.

А от у самому Палаці цього року обрали двох талановитих дітей, яким також нададуть адресну фінансову допомогу. Ними стали танцівник та науковець 16-річний Сергій Дорош та спортсменка із світовим ім’ям Анастасія Турчин. Останні і стануть обличчями марафону. Щоправда Анастасія через спортивні збори пропустить кілька днів заходу, але розповіла, що у неї і так мало вільного часу, тому беручи участь у марафоні, вона сподівається знайти нових друзів.

Анастасія Турчин, призерка чемпіонату світу з дзюдо у 2011, вихованка ПДМ:

- Від марафону я чекаю багато нових вражень, друзів і хоча я не буду присутня на багатьох заходах, але я буду старатися чимось допомогти.

Усі дітлахи Палацу намагаються привернути увагу громадськості до проблем соціально незахищених верств населення. Вони запрошують рівнян відвідати їх заходи. Вартість квитків становитиме від 10 до 40 гривень, а підприємства закликають до спонсорства.

Ірина Куроченко, голова ради ПДМ:

- Мало організацій зовсім відгукуються на наші прохання. Ми розуміємо, що акцій багато, але їх набагато менше за підприємців. Цих акцій можна перерахувати на пальцях двох рук.

Загалом з 23 квітня до 2 травня рівняни зможуть відвідати потужні концертні виступи танцювальних колективів, театральні постановки, концерти духового та симфонічного оркестрів, джазові виступи, поспілкуватися із столичними письменниками та іноземними гостями. Чимало заходів відбуватимуться просто неба.

Схожі статті