+380673870816 +380673870816

В Україні відзначають День Високомобільних десантних військ (ВІДЕО)

За ВДВ! В Україні відзначають день Високомобільних десантних військ. «Блакитні берети» (так ще називають цих славних солдатів), безстрашні і міцні воїни, гроза для будь-якого потенційного противника.

На годиннику дванадцята, на Майдані Короленка (поблизу парку «Лебединка») починають збиратися військові. Довгоочікувані зустрічі, міцні рукостискання та шквал емоцій.

Своїми спогадами ділиться і Святослав Шупняк. Чоловік відслужив понад 25 років в Збройних Силах України та спецпідрозділах правоохоронної системи  України.

Святослав Шупняк, військовий у відставці:

- Проходив службу в штурмовій бригаді розвідувальній бригаді, зараз це легендарна «80 штурмова розвідувальна бригада» з дислокацією у місті Львів. Вона заслужила свою славу тим, наприклад, одне із - це утримання Луганського аеропорту. Сепаратистам не вдалося його захопити. У свій час проходив службу в Іраку, по підтриманню миру і стабільності в складі миротворчих сил у місті Алькут.

Вшанували десантники і своїх полеглих побратимів. Поклали квіти до пам’ятного Знаку загиблим в локальних конфліктах та війнах і вшанували хвилиною мовчання.

Не забуває про ветеранів Афганістану, колишніх десантників та й інших військових місцева влада. Зокрема, близько 63-ох сімей, які втратили своїх синів отримують соціальну допомогу в розмірі 3 тисячі гривень.

А після офіційної частини пролунали виступи десантників. Крім того, бійці поласували і солдатською кашею. 

Схожі статті