+380673870816 +380673870816

В МЕГУ обговорили перспективи та проблеми працевлаштування студентів

Місце студента на ринку праці. Цю злободенну для молоді тему обговорили учасники круглого столу, який відбувся у стінах Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука. 

Нині вища освіта не гарантує студенту вдале працевлаштування. Причин кілька. З одного боку, низька якість освіти в тому чи іншому навчальному закладі, з іншого - небажання самого випускника шукати роботу чи роботодавця приймати до себе людину без досвіду. Готуючись до проведення круглого столу науковці з МЕГУ провели опитування серед студентства, аби дізнатися, що думають спудеї про проблему працевлаштування.

Костянтин Артюшок, декан економічного факультету МЕГУ:

- Нас цікавило усвідомленість вибору студентами спеціальності. Не секрет, що люди, які вступають на 1 курс, вони в першу чергу керуються вибором батьків чи знайомих. Опитування, яке ми проводили, показало, що студенти на старших курсах усвідомлено говорили про те, що зробили правильний вибір.

Інша ж проблема полягає в тому, що випускники шкіл нині обирають для себе популярні професії. Це в результаті викликає дисбаланс між попитом і пропозицією.

Лариса Парчук, начальник відділу організації профорієнтації Рівненського обласного центру зайнятості:

- На сьогоднішній день найбільше у нас було фахівців за такими спеціальностями: бухгалтерський облік - 249 осіб, правознавство - 180 осіб, лікувальна справа - 168, фінанси – 123.

Згідно з даними опитування проведеного науковцями МЕГУ, чимало студентів хочуть здобувати паралельно з теорією практичні навики. Аби в результаті мати не лише диплом, але й певний досвід. Тому у цьому навчальному закладі доволі лояльно відносяться до студентів, які намагаються поєднувати навчання з роботою.

Схожі статті