+380673870816 +380673870816

В інституті мистецтв відбулася презентація книги про творчість Наталі-Марії Фарини

У стінах інституту мистецтв Рівненського державного гуманітарного університету відбулася прес-конференція, присвячена виходу книги Тетяни Прокопович "Миттєвості долі Наталі-Марії Фарини". Своєрідний опоетизований портрет заслуженої артистки України оглядається у коротких завершених нарисах. 

25-річчя концертної практики слугувало виходу у світ книги про сценічний шлях заслуженої артистки України Наталі-Марії Фарини. Конкурси, гастролі, теле- і радіоефіри, благодійність та просвітництво - все це потрапило у фокус висвітлення життя артистки.

Тетяна Прокопович, кандидат-мистецтвознавець, автор книги "Миттєвості долі Наталі-Марії Фарини":

- ми відібрали найбільш яскраві події із творчої стежини Наталі-Марії Фарини і представляємо їх читачеві.

Авторка книги зазначає, що унікальність даної книги в тому, що в ній розповідається тільки про творчий шлях артистки, а не як зазвичай, в подібній літературі, про життя із самого народження.

Тетяна Прокопович, кандидат-мистецтвознавець, автор книги "Миттєвості долі Наталі-Марії Фарини":

- починається розповідь із перших випробувань сценою, навчання у Львівській державній консерваторії. Про перший вихід Наталії на велику сцену Львівської обласної філармонії.

У книзі також представлені фотографії, які створюють ефект візуального відтворення творчої атмосфери. Побачити ж роботу на власні очі зможуть всі бажаючі 24 червня у Рівненському обласному музично-драматичному театрі, в залі якого відбудеться бенефіс Наталі-Марії Фарини з нагоди 25-річчя творчого ювілею.

Наталя-Марія Фарина, заслужена артистка України, доцент РДГУ:

- на цьому концерті будуть відомі артисти України: народна артистка Алла Попова з Києва, народний артист України Василь Чепелюк. А також мої випускники, які зараз працюють.

Як зазначає співачка, вихід книги та концерт - це своєрідний рубіж, після якого почнеться розвиток її нового творчого життя.

Наталя-Марія Фарина, заслужена артистка України, доцент РДГУ:

- це результат творчої діяльності. Зробити таку рисочку, після якої буде інше життя, новий розвиток. Можливо у новому форматі, можливо в іншому руслі розвиватися. Це мені хотілося зробити для рівнян.

Незабаром книгу "Миттєвості долі Наталі-Марії Фарини" з’явиться і на полицях книжкових магазинів.


110620_Knuga sferadesigner

Схожі статті