+380673870816 +380673870816

Уряд виділяє 10 мільйонів гривень на відновлення Маріуполя та допомогу постраждалим від терористичної атаки, - Арсеній Яценюк

«Кабінет Міністрів України приймає рішення про виділення з Резервного фонду Уряду 10 мільйонів гривень на місто Маріуполь, які повинні бути спрямовані на першочергові відновлювальні роботи, і з цих коштів міська влада дасть фінансову допомогу сім'ям загиблих та постраждалим», - повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 28 січня.

Щодо допомоги іншим населеним пунктам, зокрема Авдіївці й Дебальцевому, Глава Уряду повідомив, що Державна комісія з надзвичайних ситуацій «працює з тією метою, щоби обрахувати необхідні суми коштів і разом з місцевою владою та місцевим бізнесом і з допомогою центрального Уряду профінансувати першочергові потреби».

Арсеній Яценюк повідомив, що Державна комісія з надзвичайних ситуацій, яка була створена 26 січня, працює для подолання наслідків «жахливої атаки і вбивства російськими бойовиками мирних громадян України в Маріуполі».

«Кожного дня о 16.30 відбуваються засідання оперативного штабу Державної надзвичайної комісії», - підкреслив він, нагадавши, що вчора таке засідання відбувалося в Дніпропетровську під головуванням Першого заступника голови Державної комісії, Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

Про це повідомив департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

[[textbanner]]

«Усі служби, в тому числі Служба з надзвичайних ситуацій і органи державної влади, працюють над тим, щоб допомогти постраждалим і поступово почати процес відновлення Маріуполя та інших міст, які постраждали від російських терористів», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк повідомив, що розширене засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій буде проведено в Державній службі з надзвичайних ситуацій на наступному тижні: «Зараз Уряд отримує не тільки оперативну інформацію, але й оперативно вирішує питання по інвентаризації всіх об'єктів цивільного захисту, всіх лікарень, всіх можливих засобів для переміщених осіб у випадку необхідної евакуації. Міністерство охорони здоров'я проводить інвентаризацію лікарських засобів та медичних препаратів  і оцінює додаткову необхідність в придбанні».

Схожі статті