+380673870816 +380673870816

Укрзалізниця облаштовує пасажирські платформи нішами безпеки

Укрзалізниця продовжує готувати інфраструктуру до впровадження в Україні прискореного руху електропоїздів, зокрема, залізничники ремонтують і модернізують пасажирські платформи. Про це повідомила прес-служба Укрзалізниці.
    Уперше їх облаштовують нішами безпеки, оскільки швидкість руху на ділянках буде сягати 160 км/год. Пасажири, які очікують на платформах, зможуть захиститися від потоку повітря, створюваного експресом, у спеціальних нішах, які облаштовуються у центрі платформ. Як пояснюють фахівці, облаштування цих ніш - це одна із вимог до безпеки на ділянках, де швидкість пасажирських поїздів перевищує 140 км/год.
    Зокрема, на напрямку прискореного руху Львів-Коростень-Київ-Красноград-Лозова-Донецьк цього року заплановано реконструювати і капітально відремонтувати 105 пасажирських платформ, 21 із яких острівна - це платформа, що розташована між двома залізничними коліями. Нішами безпеки будуть обладнані переважно платформи, що знаходяться на перегонах (таких на напрямку прискореного руху 50), оскільки по станціях передбачене зниження швидкості руху. Також на пасажирських платформах буде здійснюватися звукове попередження про наближення швидкісних потягів на станціях і в пунктах зупинки на маршрутах швидкісних поїздів.

Схожі статті