+380673870816 +380673870816

Україна та Китай обговорили питання співпраці у сфері спорту

Відбулася зустріч заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту Бориса Жебровського з делегацією Генеральної адміністрації спорту Китайської Народної Республіки на чолі з Міністром Лю Пеном. Делегацію супроводжував Надзвичайний та Повноважний Посол КНР в Україні Чжан Сіюнь. Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.
    Міністр Лю Пен подякував українській стороні за запрошення відвідати Україну та окреслив основні питання щодо співпраці між Україною та Китаєм. Зокрема, Лю Пен зазначив, що співпраця в спорті між обома державами розпочалася більше 50 років тому шляхом залучення радянських тренерів, в більшості з України, для тренування китайських спортсменів. Також Міністром Генеральної адміністрації спорту КНР підкреслив активізацію розвитку співпраці у сфері освіти, науки та спорту після візиту Президента України до Китаю.
    Окрім того, Лю Пен підкреслив, що китайські колеги хотіли б вивчати досвід розвитку масового спорту в Україні, а також активізувати співпрацю між федераціями різних видів спорту обох держав. У свою чергу, Борис Жебровський наголосив, що за останні роки дійсно відносини між Україною та Китаєм стали більш динамічними. Також заступник Міністра зазначив, що пріоритетним для української сторони є розвиток зв’язків в різних сферах саме між університетами обох держав. І як приклад, навів нещодавній візит української делегації у складі 25 керівників українських вузів на чолі з Першим заступником Міністра Євгеном Сулімою до КНР на Форум ректорів вищих навчальних закладів України та Китаю.

Схожі статті